6x kerstwandeling in Drenthe
Nederland,  Drenthe

6x inspiratie voor een kerstwandeling in Drenthe

Bijgewerkt op 9 maart 2022

In de kerstvakantie lekker naar buiten? Ga voor een frisse kerstwandeling door Drenthe! Wij hebben een aantal van onze favoriete routes voor jou op een rijtje gezet, zodat je er alleen of samen lekker op uit kunt gaan deze kerstdagen. Alle wandelroutes in dit artikel zijn vrij toegankelijk en geen georganiseerde kerstwandeling.

Gijsselterkoelen bij Ruinen

We trappen af met een hele mooie kerstwandeling in Drenthe: de Gijsselterkoelen bij Ruinen. Wij liepen deze wandelroute in het voorjaar, maar ook in de winter is het hier prachtig. Met een beetje geluk zijn de vennetjes bevroren en geniet je van een prachtig winters uitzicht.

De wandeling om de Gijsselterkoelen is 4,5 kilomter lang en voert je in een uurtje door de prachtige natuur in de buurt van de Drentse dorpen Fluitenberg en Ruinen.

wandelen gijsselterkoelen

Sterrebos Frederiksoord

Deze korte wandelroute in het Sterrebos van Frederiksoord is zo’n 3 kilometer lang en is ideaal om even een frisse neus te halen. De route loopt dwars door Landgoed Westerbeeksloot in Frederiksoord.

De Koeweide in Hoogeveen

De Koeweide in Hoogeveen is een ecologisch natuurontwikkelingspark waar je vrij kunt wandelen. Het ligt aan het Oude Diepje en het park vormt de overgang tussen bebouwing en het agrarisch gebied. De wandelroute is niet zo heel lang. Met een beetje geluk kom je zelfs de Schotse Hooglanders die hier grazen nog wel tegen.

Veenpluisroute Grolloo

Misschien wel onze favoriet: de Veenpluisroute in Grolloo. Deze wandelroute van ruim 7 kilometer is prachtig, maar kan wel modderig zijn. Trek daarom waterdichte schoenen of laarzen aan. Je leest alles over de Veenpluisroute in dit artikel.

veenpluisroute vlonderpad
Het vlonderpad van de Veenpluisroute in Grolloo

Familiepad Noordenveld in NP Dwingelderveld

Op pad met kinderen, een rolstoel of gewoon niet zo’n liefhebber van langere afstanden? Dan is deze wandelroute in Nationaal Park Dwingelderveld perfect! Je wandelt over verharde (vlonder)paden door een prachtig landschap met eindeloos uitzicht over heidevelden en vennetjes. Het laatste stuk loop je door een bos. Erg afwisselend dus!

Deze wandelroute is iets meer dan 2,5 kilometer lang en start vanaf de (gratis) parkeerplaats Achter ‘t Zaand in Dwingeloo.

Wandelen over de Hondsrug

Deze wandelroute over de Hondsrug is 5,5 kilometer lang en voert je langs en door prachtige natuur. Ben je van plan om deze route met kinderen te lopen? Zij zullen het vast leuk vinden! Onderweg kom je in het bos namelijk een heleboel zelfgebouwde hutten gemaakt van takken tegen.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 11.000 mensen gingen jou al voor!

Jouw mooiste kerstwandeling in Drenthe

Ken jij nog een mooie kerstwandeling in Drenthe? Laat het ons weten in de reacties. En niet te vergeten: fijne kerstdagen!

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.