genk c-mine
België,  Citytrip,  Europa

Top 3 activiteiten voor je citytrip Genk

Bijgewerkt op 6 augustus 2021

Bij een citytrip Genk denkt niet iedereen direct aan een bruisende grote stad. Ik zal ook niet beweren dat het wel zo is, maar de stad en omgeving zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Al is het maar voor de gezellige terrasjes en de relaxte sfeer die daaromheen hangt. In dit artikel zal ik een aantal tips geven die een bezoek aan deze stad met ongeveer 65.000 inwoners zeker de moeite waard maken.

Genk is een stad in België, op zo’n half uur rijden vanaf Maastricht. Sterker nog, Maastricht ligt zelfs zuidelijker dan Genk. Vanaf Utrecht is het 2 uur rijden naar de stad Genk, waar voldoende te beleven is voor een weekend. Wij verbleven er 2 nachten en dat vonden we lang genoeg.

De stad Genk is omringd door groen. De omgeving is echt mooi en als je van gezelligheid en natuur houdt zou ik je zeker aanraden om hier eens naartoe te gaan. Hieronder onze top 3 voor een citytrip naar Genk, in willekeurige volgorde.

Bezoek C-Mine

In 1901 wordt er in Genk steenkool ontdekt. Hierdoor groeit de stad van 3.000 naar bijna 65.000 inwoners. Vandaag de dag zijn alle drie de steenkoolmijnen gesloten, maar de historie is nog zichtbaar.

Aan de rand van het centrum van Genk bevindt zich nu C-Mine, op de plaats van voormalig steenkoolmijn Winterslag. Hier komen veel creatievelingen samen om hun ideeën te delen met elkaar. Dit maakt het één van de gezelligste locaties van de stad. Je kunt hier lekker rondlopen en genieten van een drankje of lunch op één van de gezellige terrasjes die je een uniek uitzicht bieden. Er is hier altijd wel iets te beleven! Bezoek voor meer informatie eens deze website.

Huur een E-bike en verken de omgeving van Genk

Veel hotels verhuren fietsen voor hun gasten, maak hier gebruik van kan ik je aanraden! Je krijgt vaak een routekaart mee waar je verschillende routes op kunt vinden die jou door de omgeving van Genk sturen.

Wij huurden via ons hotel een e-bike voor €20,- per dag en hebben er de hele dag op gefietst. Uiteraard wel met pauzes tussendoor. Want als je in België bent moet je wel een aantal speciaalbiertjes proberen natuurlijk!

Het huren van een e-bike is een leuke ervaring, je legt veel kilometers af en dit kost je vrijwel geen moeite. 40 kilometer per dag is zeker geen uitzondering als je deze fietsen huurt! Het is een aanrader om naar Bokrijk te fietsen. Dit is een groot natuurpark met veel fietspaden. Heb je genoeg gefietst of zin in een pauze? Dan kan je bij Brasserie Het Koetshuis terecht voor een lekker hapje en drankje.

Rondom het centrum kan je ook leuke fietsroutes vinden. Bekijk de routekaart in je hotel of bij de fietsverhuur.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Geniet van de terrasjes in het centrum van Genk

Genk heeft een groot en gezellig centraal plein waar op mooie dagen de terrassen helemaal vol zitten. Zoek een leuk plekje, bestel een borrelplank en een drankje en geniet van de mensen die voorbij lopen.

Een leuke plek om te genieten van bijvoorbeeld een cocktail is Wonderbar. Deze hippe bar zit in een zijstraatje van het centrale plein.

Vergeet niet om alvast een aantal handige apps te downloaden voordat je op citytrip naar Genk gaat! Veel plezier!

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.