Wat is een eTA?

Een eTA is een toegangsdocument voor buitenlanders die van de visumplicht zijn vrijgesteld en met het vliegtuig naar Canada reizen. Een eTA is een verplichte reistoestemming om in Canada te worden toegelaten. Er zijn een aantal uitzondering waar we hieronder verder op ingaan. 

Is een eTA aanvragen verplicht?

Als je met het vliegtuig naar Canada gaat voor vakantie, zaken, een bezoek aan vrienden of familie, of om over te stappen naar een ander land, moet je een eTA aanvragen. Dit geldt ook voor kinderen onder de 18 jaar, zij hebben allemaal hun eigen eTA nodig. Je hebt geen eTA nodig voor Canada als je een visum hebt of een Canadees of Amerikaans paspoort bezit. Ook als je per trein, auto, bus of cruiseschip arriveert is een eTA niet vereist.

Ook voor een overstap in Canada moet je een eTA aanvragen

Waar eTA Canada aanvragen?

Een eTA voor Canada aanvragen kan zowel via de Canadese immigratiedienst (overheid) als een aantal commerciële partijen. Wij raden je aan om je eTA voor Canada aan te vragen via de website van VisumBuitenland.nl, omdat je dan over Nederlandstalige ondersteuning beschikt. 

VisumBuitenland.nl is een visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het eTA voor Canada. Een eTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst en kost dan $7 CAD per eTA, maar dan heb je niet de beschikking over Nederlandstalige ondersteuning. Als je een aanvraag indient via VisumBuitenland.nl staat hun supportcenter 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar. 

Daarnaast controleren ze je aanvraag voordat ze deze namens jou indienen bij de immigratiedienst. Mochten er fouten of onvolledigheden in de aanvraag worden geconstateerd dan nemen ze contact met je op, om te zorgen dat de aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van de dienstverlening van VisumBuitenland.nl betaal je de gebruikelijke $7 CAD voor een eTA en daarnaast ongeveer €20 aan servicekosten voor de bemiddeling. In totaal kost een eTA aanvragen voor Canada je in dit geval €25 (tarieven 2023). 

Lees ook: Dit zijn de mooiste steden van Oost-Canada

mooiste steden canada
Foto: Jonathan Cooper / Pexels

Het aanvraagproces per stap uitgelegd

Hieronder leggen we het aanvraagproces voor een eTA aanvragen via de website van VisumBuitenland.nl stap voor stap aan je uit. 

Het eTA formulier
Een eTA Canada aanvragen begint met het invullen van een formulier. In dit formulier vul je je contactgegevens in en de gegevens van alle reizigers voor wie je een eTA wil aanvragen. Met het formulier vraag je dus een eTA aan voor alle reizigers tegelijk. Wel zo handig! 

Betaling
Controleer of je alles goed hebt ingevuld en ga verder naar de betaling. Je kan veilig via iDeal betalen, maar ook via Bancontact, PayPal of creditcard.

Ontvang het officiële eTA per e-mail
Na de betaling en goedkeuring van je aanvraag ontvang je de door jou aangevraagde eTA’s digitaal per e-mail. Ze worden ook meteen digitaal aan je paspoort gekoppeld. Een spoedaanvraag wordt over het algemeen binnen een uur verwerkt. Een reguliere aanvraag duurt gemiddeld 5 dagen.

Tip: Controleer of het paspoortnummer op de aanvraag correct is, om problemen op de luchthaven te voorkomen. Indien de nummers niet overeenkomen moet je namelijk een nieuwe eTA aanvragen.

Voorwaarden eTA

Om een eTA aan te vragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees ze goed door zodat je tijdens het aanvraagproces niet voor verrassingen komt te staan en goed op de hoogte bent. Via deze korte maar informatieve video op YouTube over het eTA voor Canada kan je alle stappen nog eens rustig bekijken.

Kopafbeelding: Vincent M.A. Janssen / Pexels.com

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Canada

eTA Canada