Floriade 2022

In 2022 vond de Floriade Expo in Almere plaats. Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar in een Nederlandse plaats wordt georganiseerd. De tentoonstelling wordt gekoppeld aan thema's als 'duurzaamheid', 'leefbaarheid' en 'een hoopvolle toekomst'.

Van over de hele wereld verzamelen zich experts die groene oplossingen laten zien om onze steden groener te maken. Al het groen dat is aangelegd voor de Floriade blijft staan, want na de tentoonstelling werd dit terrein omgetoverd tot een duurzame woonwijk van 90 voetbalvelden groot. De Floriade Expo 2022 is inmiddels afgelopen.

Floriade 2022
Floriade Expo 2022
Floriade Expo 2022

Architectuur

In 1976 betrokken de eerste bewoners van Almere hun woningen. Daarmee is Almere een relatief jonge stad en dit is ook terug te zien in de architectuur. Je vindt er veel moderne, artistieke gebouwen. Met deze architectuur onderscheid Almere zich zeker van alle andere Nederlandse steden. Wanneer je van architectuur houdt is een rondleiding door de stad van Richard ter Borg zeker een aanrader. Hij laat je alle mooie plekjes van de stad zien, die hij op z'n duimpje kent!

Oostvaardersplassen

Net buiten de stad vind je het prachtige natuurgebied: Oostvaardersplassen. Dit natuurgebied is ontstaan na drooglegging van de polders en daarmee een jong natuurgebied. In het gebied vind je veel verschillende vogelsoorten. Je kunt je wandeling starten of eindigen bij het Buitencentrum of Paviljoen de Oostvaarders. Tip: ze hebben hier ook heerlijke ontbijtjes! Meer informatie over Oostvaardersplassen lees je hier.

Oostvaardersplassen

Kunstlinie

Houd je meer van kunst of is het een regenachtige dag? Dan is een bezoek aan de Kunstlinie zeker de moeite waard. De Kunstlinie is een expositiecentrum en theater waar je veel mooie kunst kunt bewonderen. Wil je weten wat er op dit moment te zien is? Bekijk dan de website van Kunstlinie, ook voor tickets.

Fietsen of op het water

Je kunt Almere natuurlijk te voet verkennen, maar vanaf het water of met de fiets is natuurlijk ook een fijne optie. Wij deden dit allebei en wij konden daardoor veel meer zien dan als we dit enkel te voet zouden doen. Je kunt op verschillende plekken in de stad fietsen huren en op de Esplanade kun je terecht voor het huren van een boot of het boeken van een rondvaart over het Weerwater.

Lees ook: Tips om te doen in Lelystad en omgeving

Eten, drinken en slapen in Almere

Almere heeft een grote hoeveelheid aan horecagelegenheden en accommodaties. Wij aten o.a. bij Woodstone een heerlijke Italiaanse proeverij en bij The Black Cockatoo een vegan sharing lunch. Ons hotel zat direct naast/tegenover het centraal station. We sliepen in het Best Western Hotel. De perfecte uitvalsbasis voor een paar dagen Almere en omgeving.

Meer informatie

Wil je meer weten over een bezoek aan Almere? Bekijk dan de website van Visit Almere voor nog meer inspiratie. Wil je meer weten over reizen in Nederland met een positieve impact? Verdiep je dan zeker eens in het platform van Honeyguide.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Flevoland

Floriade Expo 2022 Almere