Maps.me

Via de app Maps.me kan je offline kaartlezen en daarom is het een handig alternatief voor Google Maps. Download de kaart van Colombia (via WiFi) zodat je ook als je geen bereik hebt kan navigeren. Update: Het is vanaf nu ook mogelijk om via Google Maps kaarten te downloaden voor offline gebruik.

Valuta

De app Valuta is heel basic, maar de app doet wat hij moet doen. Namelijk het omrekenen van verschillende munteenheden. Je voegt je favorieten toe en voert een bedrag in, waarna de app de rest doet. Wij gebruikten deze app meerdere keren per dag.

Lees ook: Wat kost reizen door Colombia?

kosten Colombia

Busbud of redBus

De kans is groot dat je een paar keer met de bus gaat reizen als je in Colombia gaat backpacken en dan is zowel Busbud als redBus een fijne app om op je telefoon te hebben. Via beide apps boek (en betaal) je gemakkelijk bustickets en kan je de dienstregeling bekijken. Let op: Meestal is een e-ticket niet voldoende als je in Colombia met de bus reist, de meeste ho(s)tels kunnen je busticket (tegen een kleine vergoeding) voor je printen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over reizen met de bus in Colombia

Cabify

Sinds een aantal jaar is Uber in Colombia illegaal. Gelukkig hebben ze er in Zuid-Amerika ook een eigen variant op, genaamd Cabify. De app werkt vrijwel hetzelfde en is vooral in grote steden een uitkomst om een betrouwbare taxi te reserveren. In de praktijk wordt Uber ook gewoon gebruikt, dus naast Cabify is dat ook een handige app in Colombia. Wacht met het activeren van de Cabify app tot je in Colombia bent en een Colombiaanse sim-kaart hebt gekocht, op een Nederlands telefoonnummer ontvang je de sms-code namelijk niet.

De app van je luchtvaartmaatschappij

Een beetje voor de hand liggend misschien, maar wordt toch vaak vergeten. Het downloaden van de app van de luchtvaartmaatschappij(en) waar je mee vliegt is erg handig. Vaak kan je met een combinatie van je boekingsnummer en achternaam of e-mailadres je boeking inladen. Zo heb je de gegevens van je (binnenlandse) vlucht altijd bij de hand.

apps colombia

GetYourGuide

Veel mensen kennen hem al, maar omdat ie zo handig is nemen we hem toch op in dit lijstje met handige apps voor Colombia. Via de app van GetYourGuide boek je namelijk de leukste activiteiten over de hele wereld. Je voert je locatie in en de app laat beschikbare activiteiten zien. Zo hebben wij onder andere deze fietstour door Bogota geboekt en deden we onder begeleiding van een Engels sprekende gids deze tour door Comuna 13 in Medellin.

Google Translate

Spreekt misschien voor zich, maar als je niet zo goed Spaans spreekt is Google Translate onmisbaar tijdens je reis door Colombia. De Colombiaanse bevolking spreekt namelijk maar beperkt Engels, waardoor je bent aangewezen op je Spaanse woordenkennis of deze app. Tip: Maak een foto van de menukaart en de app vertaalt hem voor je. 

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Colombia

apps voor colombia