Vlieg met een helikopter over Kaapstad en de wijnvelden

Laten we maar gewoon meteen met het avontuurlijkste beginnen: een helikoptervlucht boven Kaapstad. Hoe gaaf is dat?! Vanuit de lucht ziet de wereld er compleet anders uit en dat maakt deze activiteit een absolute must-do als je op zoek bent naar avontuur tijdens je reis door Zuid-Afrika. Je helikoptervlucht wordt nog mooier als je boven de wijnvelden vliegt of vanuit de helikopter walvissen ziet zwemmen. Ongetwijfeld een onvergetelijke activiteit tijdens je reis door Zuid-Afrika.

Op zoek naar de Big Five tijdens een safari

Over onvergetelijk gesproken. Een safari staat zo goed als zeker op je bucketlist als je naar Zuid-Afrika op vakantie gaat. Zuid-Afrika is namelijk het perfecte land voor een safari. Ga samen met een gids in een 4x4 op zoek naar de Big Five en andere wilde dieren in een van de nationale parken die het land rijk is. Neem je verrekijker en fotocamera mee en geniet van alles wat je ziet, hoort en ruikt. 

Wist je dat het wereldberoemde Kruger National Park bijna net zo groot is als de helft van Nederland?

avontuur in Zuid-Afrika
Foto: South African Tourism

Wandel 5 dagen langs de ruige kustlijn

Een 5-daagse wandeling staat niet bij iedereen op de wishlist, maar is zeker het vermelden waard in dit lijstje met avontuurlijke activiteiten in Zuid-Afrika. Tijdens de Otter Trail, zoals deze 5-daagse hike wordt genoemd, wandel je via de ruige kustlijn door prachtige bossen, rivieren en rotsformaties. Deze enorm populaire trail wordt door veel mensen als de mooiste wandelroute van Zuid-Afrika gezien. Met een beetje geluk zie je vanaf een van de uitzichtpunten spelende walvissen of dolfijnen. Door de grote populariteit van deze trail is het aan te raden om minimaal een jaar van tevoren een plek te reserveren.

Leer surfen van locals

De Zuid-Afrikaanse zee is een perfecte plek om te (leren) surfen. Locals leren het je graag, zodat je zelf kan ervaren waarom juist deze activiteit op het water je zo’n groot gevoel van vrijheid geeft. Door de werkelijk schitterende uitzichten die je vanaf zee op de kliffen en de skyline van bijvoorbeeld Kaapstad hebt is Zuid-Afrika een van de meest populaire surfbestemmingen ter wereld.

surfen Zuid-Afrika
Foto: South African Tourism

Stap in de auto en rijd de Panoramaroute

De Panoramaroute in Zuid-Afrika is een route die grotendeels langs de Blyde River Canyon loopt en waar je onderweg langs mooie uitzichtpunten en natuurspektakels rijdt. Een ideale activiteit als je genoeg lichamelijke inspanning hebt verricht, maar nog wel iets meer van dit mooie land wil zien. Als je er dan toch bent!

Vergeet niet te relaxen

Omdat een vakantie naar Zuid-Afrika veel indrukken bij je achter zal laten is het belangrijk om af en toe ook even te relaxen. Met een wonderschone kustlijn van in totaal bijna 3000 kilometer en de vele zonovergoten stranden is dat in Zuid-Afrika geen grote opgave. Rol je handdoek uit op het strand en geniet van de zon, de zee en het nietsdoen. Daarvoor ben je tenslotte ook op vakantie.

Tijd om zelf op avontuur te gaan

Geïnspireerd geraakt door deze avontuurlijke tips voor Zuid-Afrika? Dan is wat ons betreft de tijd aangebroken om je reis verder uit te stippelen. Stel het niet uit, maar ga er voor! Bekijk alle activiteiten op een interactieve kaart op deze website van South African Tourism. Scroll omlaag naar de Lekker Local Tips en laat je verrassen door al het leuks wat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Kopafbeelding: South African Tourism

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika safari