balatonsound
Festivals,  Europa,  Hongarije

Festival: Balaton Sound

Bijgewerkt op 25 juli 2022

Het kleinere broertje van Sziget, maar zeker de moeite waard: Balaton Sound! Wij waren hier in 2015 tijdens onze reis met Interrail door Europa en hebben enorm genoten. Het festival bestaat al sinds 2007 en is van dezelfde organisatoren als het hierboven genoemde Sziget. Gegarandeerd succes dus!

Op het festivalterrein zijn heel veel hippe foodtrucks te vinden en ook het aanbod van drankjes is meer dan voldoende. Er zijn meerdere stages en het festival trekt bezoekers uit diverse (vooral Europese) landen. 

Het festival vindt plaats in Zamardi, een klein dorp aan het Balatonmeer op ruim 100 kilometer vanaf Boedapest. Er is een camping waar je kan overnachten, om er helemaal een feest van te maken. Wij verbleven in Siófok, een dorp op zo’n 10 kilometer vanaf het festivalterrein in Zamardi. Hiervandaan gaat er een trein naar het festival. Maar let wel op, want in Hongarije nemen ze het niet zo nauw wat vertrektijden betreft. En schrik niet als je een kaartje gaat kopen. Het kleine gebouw op het treinstation van Siófok gaat pas vlak voor vertrek van de trein open, maar dit komt allemaal goed.

Ben je op roadtrip met een auto? Ook geen probleem! Er is een groot grasveld waar je je auto kan parkeren, wel op eigen risico.

Ga je voor comfort en wil je liever niet op een festival camping slapen? Dan kan je in zowel Siófok of Zamardi prima een hotel boeken. Als je in Zamardi verblijft kan je het festival lopend of per taxi bereiken. Verblijf je in Siófok? Dan kan je per trein of per taxi naar het festival reizen. Als je laat op de avond of in de nacht terug naar je hotel in Siófok gaat, zal je de taxi moeten nemen. Taxi’s zijn voldoende aanwezig bij de uitgang van het festival. Spreek van te voren duidelijk af waar je naar toe moet en wat het kost om daar te komen.

Wil je meer tips over Balaton Sound? Dan horen we het graag! Ga je naar het festival? Heel veel plezier! Laat ons weten wat je er van vond. Het is ook een leuk idee om het festival te combineren met een citytrip naar Boedapest