Campingaz barbecue
Campingaz Attitude 2GO CV

Onze eerste indruk

Toen we de doos in ontvangst namen viel het ons meteen op dat de de doos en dus de barbecue een stuk groter en zwaarder was dan dat we in eerste instantie hadden gedacht. Postief natuurlijk, want toen we de barbecue uit de doos haalden constateerden we dat deze barbecue onze verwachtingen nog wel eens kon gaan overtreffen. De uitstraling is stoer, maar ook chique. Kwalitatief zoals we van Campingaz gewend zijn.

Wanneer we de barbecue uit de doos halen valt het op dat vrijwel alles al gemonteerd is. Het enige dat je zelf nog even moet doen is de grillplaten uitpakken en in de barbecue leggen. De slang is al aangesloten, dus alleen nog even een gasblik aansluiten en barbecueën maar. Welk gas je voor de Attitude 2GO het beste kan gebruiken vertellen we verderop in deze review.

Campingaz Attitude 2GO
De robuuste uitstraling van de Attitude 2GO CV
Campingaz Attitude 2GO
Via de ingebouwde thermometer kan je eenvoudig de temperatuur aflezen
Campingaz Attitude 2GO
De barbecue blijft zelfs geopend erg stabiel en stevig staan

Het gebruik van de Attitude 2GO CV

Tijd om te barbecueën! En natuurlijk niet thuis, maar bij de buren. Want een 2GO moeten we buitenshuis testen! De barbecue is snel warm, wat bij een traditionele barbecue met briketten en houtskool nog wel eens een uitdaging is. Zoals je op de foto kan zien is er voldoende ruimte op de grillplaat om met meerdere mensen te barbecueën. Er passen met gemak meerdere stuks vlees en groente op.

barbecueën
Barbecueën wordt een makkie met de Attitude 2GO

Voor het instellen van de hoeveelheid gas - en dus de warmte van de grillplaat - maak je gebruik van de grote draaiknop aan de zijkant. Je regelt hiermee de hoeveelheid gas over de gehele grillplaat. Het blauwe knopje is de ontsteking, waar je de barbecue mee aansteekt als de gaskraan openstaat. Je hebt dus geen aansteker of lucifer nodig. Handig!

Campingaz barbecue
Met de draaiknop regel je eenvoudig de gastoevoer

Welk soort gas voor Attitude 2GO CV?

Voor het barbecueën op de Attitude 2GO CV gebruik je voor de beste ervaring een Campingaz 470 Plus gasblik. Je bevestigt het gasblik eenvoudig aan de barbecue dankzij het EasyClic-systeem. Geef een beetje druk om het gasventiel op de gasbus te klikken en draai een kleine slag tot je een klik hoort.

Het gasblik past precies in de houder aan de achterkant van de barbecue en is voorzien van een zelfsluitend ventiel, waardoor hij kan worden losgekoppeld en opnieuw kan worden aangesloten als je de barbecue en het gasblik gaat vervoeren.

campingaz 470
Campingaz 470 Plus

Schoonmaken van de Attitude 2GO CV

Om je barbecue zo lang mogelijk mooi te houden is het aan te raden om hem na ieder gebruik goed schoon te maken. De vetopvangbak - die vaatwasserbestendig is - zorgt er voor dat je de barbecue snel en eenvoudig kan schoonmaken. De gietijzeren roosters mogen gereinigd worden met een barbecueborstel. De binnenkant van de barbecue maak je schoon met een warme natte doek met schoonmaakmiddel om vet te verwijderen.

Campingaz Attitude 2GO
De opvangbak vangt vet en etensresten op

Verschil Attitude 2GO CV en Attitude 2GO

Misschien is het je al opgevallen: de verschillende modellen van de Attitude 2GO. Wij moesten ook even zoeken, maar bij de CV-variant zit de gasslang en houder voor het gasblik inbegrepen. Bij de variant zonder CV is dit niet het geval. Wij raden daarom aan om voor de Attitude 2GO CV te gaan.

Onze eerlijke mening

De Campingaz Attitude 2GO CV is een mooie gasbarbecue die snel warm wordt en zorgt voor een fijne barbecue-ervaring. Om hem mee te nemen vinden wij hem toch iets aan de zware kant, al is het zeker mogelijk. De barbecue is eigenlijk bescheiden, want met 2GO in zijn naam verwacht je misschien een kleine barbecue, terwijl deze barbecue in onze ogen ook zeer geschikt is voor het thuis barbecuen met je gasten. Zet hem op een tafel, en je hebt een volwaardige barbecue.

Het fijne is dat je hem ten opzichte van een grotere barbecue makkelijker vervoert. Als je genoeg ruimte in je auto hebt kan je de Attitude 2GO prima meenemen naar je vakantieadres. Dit doe je bij een grotere barbecue zoals de Campingaz 4 Series Classic natuurlijk niet zo snel.

Campingaz Attitude 2GO CV kopen

Ben je overtuigd en wil je ook barbecueën op deze fijne barbecue? Je bestelt de Campingaz Attitude 2GO CV onder andere bij Bol.com. Voor deze gasbarbecue zijn ook een aantal accessoires, zoals een beschermhoes, te koop.

De redactie van Waanzinnige Wereld heeft voor deze review een gratis exemplaar van Campingaz ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen en bevat enkel onze eigen (eerlijke) mening en ervaring.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisuitrusting

Campingaz Attitude 2GO