beste stad om te wonen valencia
© Foto: Jonny James / Unsplash

Het onderzoek

Om erachter te komen wat de beste stad ter wereld is om in te wonen heeft het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes net zoals andere jaren ook in 2022 weer een ranglijst samengesteld. Deze ranglijst is tot stand gekomen door aan 12.000 expats te vragen in welke steden zij zich het gelukkigst voelen en waarom.

De uiteindelijke winnaar scoorde erg hoog op levenskwaliteit, de goede en betaalbare vervoersdiensten, veiligheid en de vele mogelijkheden om (buiten) te sporten. Andere steden die hoog scoren zijn Dubai, Mexico-Stad, Lissabon, Madrid, Bangkok, Basel, Melbourne, Abu Dhabi en Singapore. Maar er kan er natuurlijk maar 1 de winnaar zijn…

beste stad om te wonen
© Foto: Brainduction / Pexels.com

Wat is de beste stad om te wonen?

Tromgeroffel! Tadaaa: Valencia! De kopafbeelding van dit artikel verraadde het eigenlijk al een beetje, maar Valencia is volgens expats de beste stad (ter wereld) om te wonen.

Lees ook: 12x tips voor een stedentrip Valencia

Naast de beste stad om in te wonen staat Valencia ook bovenaan de lijst wat betreft levenskwaliteit. Het is de tweede keer dat Valencia deze erkenning krijgt. In 2020 kreeg de stad deze titel namelijk ook al. En dat kunnen wij ons best goed voorstellen! Want de combinatie van zee, strand, stad en tot in het najaar meestal lekker zonnig weer komt wel heel dicht in de buurt van geluk.

© Kopafbeelding: Johnny James / Unsplash

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Spanje

beste stad om te wonen valencia