Varen in de mooie omgeving van Leek

Botenverhuur Nienoord heeft 7 motorboten beschikbaar om te huren. De motorboten zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Je kunt een boot huren voor 2,5 uur. De tijden hiervoor zijn: 10.00 – 12.30 uur / 13.00 – 15.30 uur / 16.00 – 18.30 uur. Varen kan van 1 april tot 1 november.

Je boottocht over het Leekstermeer begint in de haven van Leek, waar je aan boord van een van de boten een vaarkaart mee krijgt met leuke routes om te varen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Vaar door de kanalen of over het Leekstermeer. Tijdens het varen ontdek je vanaf het water hoe mooi het Westerkwartier is.

Geen vaarbewijs? Geen probleem!

Wat kost het huren van een boot?

Het huren van een motorboot bij Botenverhuur Nienoord kost €65 per boot voor twee en een half uur varen. Als je met 6 personen in de boot stapt betaal je maar iets meer dan 10 euro per persoon. Dat valt reuze mee dus! Zeker als je bedenkt dat de brandstof hier bij in zit. En bovendien heb je geen gedoe met in en uit het water halen, want de boten liggen gewoon in de haven. Wel zo handig! Wil je langer varen? Voor 2 tijdsblokken betaal je per boot €95 en voor de gehele dag €110. De getoonde prijzen in dit artikel zijn door ons voor het laatst gecontroleerd in maart 2024 en kunnen inmiddels afwijken.

Waar parkeren?

Ga je binnenkort een bootje huren en lekker varen over het Leekstermeer? Parkeren kan gratis op de ruime parkeerplaats bij Landgoed Nienoord. Het adres is Nienoord 20, 9351 AC in Leek.

Maak het nog leuker (en lekkerder)

Grand Café Borg Nienoord biedt ook de mogelijkheid om een picknickmand mee te nemen op de boot. Je dient dit vooraf aan te geven en de kosten hiervoor zijn €16,50 per persoon. Gaan er ook kinderen mee? Per kind betaal je €10,50. In de picknickmand voor volwassenen zitten 2 belegde broodjes, jus d'orange, salade en zoete lekkernijen. Voor de kinderen zit er uiteraard iets minder in, maar ook zij zullen niets te kort komen! Naast de picknickmand kan je ook een borrelbox reserveren en zijn er een aantal arrangementen te kiezen. Kijk voor meer informatie over alle arrangementen even op deze pagina.

Wil je meer informatie over het huren van een bootje in Leek? Bekijk dan de website van Botenverhuur Nienoord. Veel plezier met varen over het Leekstermeer! De getoonde prijzen zijn voor het laatst gecontroleerd op 1 mei 2024.

bootje varen leekstermeer
Onderweg naar het Leekstermeer

In de buurt

In de buurt van Landgoed Nienoord vind je een leuke wandelroute met een vlonderpad in natuurgebied Lettelberterpetten. Je leest er in dit artikel alles over.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Groningen

bootje varen leekstermeer