bootje varen leekstermeer
Groningen,  Nederland

Bootje varen over het Leekstermeer

Bijgewerkt op 7 juli 2021

In een vorig blog schreven wij al over wat er allemaal te doen is op Landgoed Nienoord in Leek. Maar er is meer! Grand Café Borg Nienoord biedt namelijk ook de mogelijkheid om een bootje te huren en te varen over het Leekstermeer. In dit blog lees je waar je moet zijn om een bootje te huren in Leek.

Varen in de mooie omgeving van Leek

Botenverhuur Nienoord heeft 7 motorboten beschikbaar om te huren. De motorboten zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Je kunt een boot huren voor 2,5 uur. De tijden hiervoor zijn: 10.00 – 12.30 uur / 13.00 – 15.30 uur / 16.00 – 18.30 uur. Varen kan van 1 april tot 1 november.

Je boottocht begint in de haven van Leek, waar je aan boord van een van de boten een vaarkaart mee krijgt met leuke routes om te varen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Vaar door de kanalen of over het Leekstermeer. Tijdens het varen ontdek je vanaf het water hoe mooi het Westerkwartier is.

Geen vaarbewijs? Geen probleem!

Wat kost het huren van een boot?

Het huren van een motorboot bij Botenverhuur Nienoord kost op dit moment (zomer 2021) €58,- per boot. Als je dus met 6 personen in de boot stapt betaal je nog geen tientje per persoon. Dat valt reuze mee dus! Zeker als je bedenkt dat de brandstof hier bij in zit. En bovendien heb je geen gedoe met in en uit het water halen, want de boten liggen gewoon in de haven. Wel zo handig!

Waar parkeren?

Ga je binnenkort een bootje huren en lekker varen over het Leekstermeer? Parkeren kan gratis op de ruime parkeerplaats bij Landgoed Nienoord. Het adres is: Nienoord 20, 9351 AC Leek.

Maak het nog leuker (en lekkerder)

Grand Café Borg Nienoord biedt ook de mogelijkheid om een picknickmand mee te nemen op de boot. Je dient dit vooraf aan te geven en de kosten hiervoor zijn €12,50 per persoon. Gaan er ook kinderen mee? Voor kinderen betaal je €7,50 per kind. In de picknickmand voor volwassenen zitten 2 belegde broodjes, jus d’orange, salade en zoete lekkernijen. Voor de kids zit er uiteraard iets minder in, maar ook zij zullen niets te kort komen!

Naast de picknickmand zijn er nog een aantal arrangementen te kiezen. Kijk voor meer informatie over alle arrangementen even op deze pagina.

bootje varen leekstermeer
Onderweg naar het Leekstermeer

Wil je meer informatie over het huren van een bootje in Leek? Bekijk dan hier de website van Botenverhuur Nienoord.

Veel plezier met varen over het Leekstermeer!

In de buurt

In de buurt van Landgoed Nienoord vind je een leuke wandelroute met een (nieuw) plankenpad over het water in natuurgebied Lettelberterpetten. Je leest er in dit blog alles over.

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.