sanur naar lembongan
Azië,  Bali,  Indonesië

Zo kom je vanaf Bali op Nusa Lembongan

Bijgewerkt op 7 maart 2023

Tijdens onze reis door Bali konden we de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan natuurlijk niet overslaan. Op internet is veel informatie over beide eilanden te vinden, in dit artikel beschrijf ik in het kort hoe wij naar dit eiland zijn gereisd en wat de kosten zijn.

Nusa Ceningan is vanuit Nusa Lembongan te bereiken via de Yellow Bridge, een (jawel) gele brug die beide eilanden met elkaar verbindt. Nusa Penida is trouwens verreweg de grootste van deze drie ‘Nusa’s’. Wij zijn niet op Penida geweest, omdat we er simpelweg de tijd niet meer voor hadden. Vandaar dat we er in dit artikel geen aandacht aan besteden.

Tip: Zorg dat je voldoende cash bij je hebt. Er zijn weinig pinautomaten op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. En als je er een tegenkomt is de kans groot dat hij niet werkt of leeg is.

Stap 1: Regel een boottocht

Klinkt logisch. Natuurlijk moet je eerst een boottocht regelen, maar waar doe je dat? Nou, de mensen in je hotel of hostel helpen je er graag mee! Een andere optie is om online tickets voor de boot te boeken.

Wij kozen voor de maatschappij Glory, je kunt op deze website meer informatie vinden en je tickets boeken. Een andere goede optie is Rocky Fast Cruises.

Een enkele reis kost per persoon ongeveer 20 euro, maar dit verschilt per periode en per maatschappij. Let er tijdens het boeken wel op dat er een pick-up service bij je ticket is inbegrepen, zodat je netjes wordt opgehaald bij je hotel, hostel of homestay. Wel zo makkelijk!

Vrijwel alle boten vertrekken vanuit Sanur, vlakbij Denpasar. Vanaf de haven in Sanur is het een half uur tot een uur varen naar Nusa Lembongan. Dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wij kozen er voor om de nacht voor de boottocht al in Sanur te overnachten, om gehaast in de vroege ochtend te voorkomen. Vlak voordat wij bij de haven (lees: het strand) aankwamen moesten we een soort kantoortje in om onze tickets te betalen en een bagagelabel op te halen. Zooitje ongeregeld, maar alles komt goed!

Stap 2: Maak je vooral niet te druk om de Indonesische chaos

Zoals ik hierboven al schreef kan het in Indonesië net een beetje anders gaan dan dat wij in Nederland gewend zijn. Laat het gaan zoals het gaat en maak je er vooral niet te druk om. Als iets niet duidelijk is kan je de medewerkers vragen, die lopen er genoeg en ze helpen je graag.

Houd er rekening mee dat je bij zowel het aan boord als van boord gaan een stukje door het water moet lopen

Stap 3: Geniet van de boottocht

Afhankelijk van het weer ben je ruim een half uur onderweg samen met ongeveer 60 mede-passagiers. Ja, er gaan veel mensen in de boten. Maar niet te veel. Iedereen heeft een eigen stoel en het voelt veilig en vertrouwd als je aan boord bent gestapt. Er gaan ook een aantal medewerkers aan boord, onder andere om te helpen bij het ‘aanmeren’ op Nusa Lembongan.

aankomst nusa lembongan
Aankomst op Nusa Lembongan

Stap 4: Welkom op Nusa Lembongan!

Wacht bij aankomst op het strand van Nusa Lembongan rustig tot je bagage is uitgeladen. Het is hier zo relaxed, dat je even moet acclimatiseren. Het eiland is wat rommeliger vergeleken met de meeste toeristische steden die je waarschijnlijk op Bali bezocht hebt, maar geloof ons, het is hier geweldig! Je wordt door een soort van golfkarretje keurig bij je hotel, hostel of homestay afgezet.

Stap 5: Geniet van je verblijf

Als we nog een laatste tip mogen geven: Huur een scooter om op een fijne manier deze geweldige eilanden te ontdekken!

nusa yellow bridge
Nusa Ceningan bereik je via de ‘Yellow Bridge’

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!