Wat is Cabiner?

Cabiner zelf schrijft er het volgende over: Stel je voor, na een avontuurlijke wandeling door een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer, kom je aan bij een comfortabele cabin. Geheel ingericht om volledig tot rust te komen op een idyllische plek, met alleen het geruis van de bomen als afleiding. Een verblijf bij Cabiner brengt je letterlijk dichter bij de elementen. Je pompt je eigen water voor drinkwater en om te kunnen douchen. Je maakt je eigen vuur in de kachel, om het binnen behaaglijk warm te maken en om te koken. Cabiner maakt het mogelijk om op een comfortabele en duurzame manier op avontuur te gaan in de Nederlandse wildernis. Ervaar zelf wat 24 uur in de natuur met je doet!

Klinkt niet verkeerd, toch? Wij hebben het precies zo ervaren. De wandeling naar de cabin maakt je verblijf al bijzonder en uniek voordat je überhaupt bent aangekomen.

Cabins in Drenthe

Cabiner heeft momenteel 9 cabins in Drenthe (2024). Elke cabin staat altijd midden in de natuur. Niet op een vakantiepark, geen grote hekken, geen slagbomen, maar echt in the middle of nowhere. Voordat een cabin wordt geplaatst wordt de omgeving met wildcamera's goed in de gaten gehouden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar eventuele voedselroutes van wilde dieren, zodat Cabiner en haar gasten de natuur zo minimaal mogelijk tot last zijn. Wij zijn tenslotte te gast in de natuur.

Het avontuur begint

Op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer begint het avontuur eigenlijk al. Hier staat een koelkast waar de maaltijden voor je klaarliggen, die je tijdens het boeken van je cabin ook kunt bestellen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen eten mee te nemen naar je cabin, maar de ervaring is pas echt compleet als je je laat verrassen door de seizoens- en streekproducten die Cabiner voor je heeft samengesteld.

Naast de grote koelkast hangt een soort brievenbus, waar je een routekaart uit kunt pakken. Maaike heeft een goed richtingsgevoel, dus wij zijn puur op de kaart naar onze cabin gelopen. Laat jouw richtingsgevoel je nogal eens in de steek? Dan kun je de route ook vooraf downloaden op je telefoon, zodat je via gps naar je cabin kunt wandelen. Wel zo veilig, maar iets minder uitdagend natuurlijk.

Ja, daar staat ie!

De route naar onze cabin was 7 kilometer. Dit verschilt per cabin en of je er voor kiest om een korte of lange route te lopen. Omdat wij op de dag van vertrek allebei nog druk aan het werk waren konden we pas laat in de middag vertrekken. We kwamen pas in het donker aan bij onze cabin. De laatste paar minuten waren even spannend en extra goed zoeken, maar we hebben het gered. We schenen met onze zaklamp vooruit en ineens zagen we een klein houten huisje. Ja, daar staat ie! 'Onze' Cabiner midden in de natuur van Drenthe.

In de cabin

We pakten de sleutel uit het sleutelkastje en stapten onze cabin binnen. Wauw! Heel minimalistisch, maar voor ons een droom om hier een nacht door te mogen brengen. Vrijwel alles wat je binnen ziet is van hout en dat ruik je. Wat het extra bijzonder maakt is dat het water met de hand uit de grond gepompt moet worden en je voor een warme douche de houtkachel moet aanmaken. Maar maak je geen zorgen, alles om dit te fixen is aanwezig! Er is zelfs een instructieboekje waarin alles haarfijn wordt uitgelegd.

Stroom voor verlichting en het ventilatiesysteem wordt opgewerkt door de zonnepanelen op het dak. In de cabin kun je je telefoon opladen door middel van één van de twee aanwezige usb poorten. Er is geen wifi en er zijn ook geen stopcontacten aanwezig. Goed om hier rekening mee te houden!

cabiner Drenthe

Wakker worden

In de cabin hangen wel gordijnen, dus als je het een prettig idee vindt kun je deze gewoon dicht doen als je gaat slapen. Het bovenste gedeelte van het raam wordt niet bedekt, dus je ziet 's nachts de maan schijnen en wordt 's ochtends wakker van het eerste daglicht dat door het raam tevoorschijn komt. Over wakker worden gesproken, misschien was dat wel het allermooiste moment. We kunnen er veel over vertellen, maar oordeel zelf maar!

cabiner drenthe
Wakker worden in een Cabiner

Tot rust gekomen

Wij hebben genoten! Deze manier van overnachten is zo bijzonder, dat als je de kans krijgt je deze volgens ons met beide handen aan moet grijpen. Cabiner is razend populair en daarom vaak voor langere tijd al volgeboekt, dus je moet soms even geduld hebben. Nu alvast boeken voor over een aantal maanden zorgt er wel voor dat je iets hebt om naar uit te kijken!

Nog meer Drenthe

Wil jij Drenthe samen met ons (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem de komende tijd regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

cabiner Drenthe