canal cruise Amsterdam
Advertentie

Canal cruise door Amsterdam: ‘De beste ervaring ter wereld’

Bijgewerkt op 26 juli 2022

De meesten weten het al langer, maar als je op zoek bent naar een leuk en onvergetelijk uitje hoef je Nederland in principe niet uit. Daar dachten de bezoekers van de website Tripadvisor, een van de grootste reisplatformen ter wereld, net zo over. Zij hebben een canal cruise door Amsterdam, ook wel een rondvaart genoemd, uitgeroepen tot de beste algemene ervaring ter wereld. Deze Travelers’ Choice Awards van 2022 is echter niet het enige wat een canal cruise door Amsterdam zo bijzonder maakt. Waarom een bezoek aan de grachtengordel van Amsterdam echt niet mag ontbreken op je bucketlist lees je daarom hier!

amsterdam
Rondvaart door de grachten van Amsterdam

De werelderfgoedlijst van Unesco

Iedereen is via social media ongetwijfeld bekend met de karakteristieke foto’s van de grachtengordel van Amsterdam, die je met een canal cruise van dichtbij kan bewonderen. Dit is dan ook een van de redenen waarom onze hoofdstad jaarlijks duizenden bezoekers uit het binnen- en buitenland trekt.

Sterker nog zelfs, de grachten worden zo bijzonder gevonden dat ze sinds 2010 opgenomen zijn op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarvoor heeft de grachtengordel aan drie verschillende criteria voldaan. Zo is het een meesterwerk van een menselijk genie, stelt het een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon en is het een voorbeeld van een plek die significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt.

De grachtengordel van Amsterdam

Een canal cruise door Amsterdam is een rondvaart door de geschiedenis van onze hoofdstad. Het uitgraven van de grachtengordel is namelijk tijdens de vierde en laatste grote stadsuitbreiding in de 17e eeuw voltooid. De grachten werden destijds gebruikt voor het transport van goederen van de haven naar de verschillende grachtenpanden.

In totaal bestaat de grachtengordel uit vier hoofdgrachten: de Herengracht, Prinsengracht, Keizersgracht en de Singel. Zoals je je inmiddels kan voorstellen, is er sindsdien een hoop gebeurt en valt er vanaf het water genoeg te zien.

Een canal cruise door Amsterdam

Tijdens een canal cruise door Amsterdam kom je verschillende bezienswaardigheden tegen. Een voorbeeld hiervan is de Gouden Bocht, het meest toonaangevende stukje van de Herengracht. De meest luxueuze panden van de grachtengordel zijn hier gevestigd. Alleen de allerrijksten konden het vroeger veroorloven om hier te wonen.

Ook het Achterhuis, waar Anne Frank zich vroeger noodgedwongen schuilhield, zit aan de grachtengordel gevestigd. Naast meer leren over de geschiedenis van ons land, zijn er met een canal cruise Amsterdam echter nog meer mogelijkheden.

canal cruise Amsterdam
Amsterdam

Amsterdam vanaf het water

Als je nu ook geïnteresseerd bent in een canal cruise door Amsterdam, zijn er verschillende mogelijkheden en arrangementen die je kunt boeken. Zo kun je kiezen voor een publieke rondvaart waar je meer te weten komt over de geschiedenis van onze hoofdstad.

Daarnaast kun je ook met vrienden, familie of collega’s een privé boot met schipper boeken. Afhankelijk van de arrangementen die je boekt kun je zo genieten van een hapje, drankje of zelfs diner. Het is dus niet moeilijk om je voor te stellen dat een canal cruise door Amsterdam uitgeroepen is tot de beste algemene ervaring ter wereld!