Onze tips voor Sevilla in het kort:

  • Plaza de España
  • Verken de wijk Santa Cruz
  • Koninklijk Alcázar bezoeken
  • Kathedraal van Sevilla
  • Geniet van een flamenco show
  • Wandel naar Mercado de Triana
  • Hotel tips voor Sevilla

Breng tijdens je citytrip Sevilla een bezoek aan Plaza de España

Alleen al vanwege de vele bezienswaardigheden en prachtige gebouwen is een citytrip Sevilla zeker de moeite waard. Begin je dag met een wandeling over Plaza de España, een prachtig plein dat werd aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling van 1929. Het is één van de meest bezochte pleinen van Europa en de belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla. 

Het enorme halfronde gebouw op het plein is een mix van Renaissance en Moorse bouwstijlen. Het gebouw is versierd met een rij van 48 prachtige nissen met Azulejos, traditionele keramische tegels die in Spanje en Portugal gebruikt worden. Elke nis stelt een andere Spaanse provincie voor met een fresco en landkaart.

Slenteren door de kleurrijke straten van Barrio Santa Cruz

Vanaf het Plaza de España loop je via het Maria Luisa Park naar de charmante wijk Santa Cruz. In de 13de eeuw was Santa Cruz de Joodse wijk van Sevilla. Helaas ging het in de 14e eeuw bergafwaarts toen veel Joden uit de stad werden gezet omdat zij zich niet wilden bekeren tot het Christendom. Vandaag de dag is deze buurt gevuld met restaurants, geheime pleinen en oude paleizen. Het is de perfecte plek om dagdromend rond te dwalen in de kleurrijke doolhoven van steegjes.

Geschiedenis in het Koninklijk Alcázar

Ik raad je aan om in Sevilla ook zeker een bezoek te brengen aan het Koninklijk Alcázar. Dit is het oudste koninklijk paleis in Europa dat nog steeds in gebruik is. Dit paleis heeft een verbazingwekkende geschiedenis van meer dan 1000 jaar en is een indrukwekkend gebouw in Sevilla. 

Oorspronkelijk was het een islamitisch fort en in de 11e eeuw werd het fort uitgebreid en herbouwd tot een paleis door Arabische heersers. In de eeuwen daarna werden nog meer paleizen aan het complex toegevoegd, door verschillende koningen die de regio hebben veroverd. Als je rondwandelt in het Alcázar, kun je de prachtige Mudéjar-architectuur bewonderen die daar vermengd is met elementen uit de renaissance, de gotiek en de romaanse stijl. 

Koninklijk Paleis van Sevilla
Koninklijk Paleis van Sevilla

De majestueuze kathedraal van Sevilla bewonderen

De kathedraal van Sevilla is een icoon en zeker een bezoek waard. Het ligt op slechts 5 minuten lopen van het Alcázar en werd oorspronkelijk in de 12e eeuw gebouwd als moskee en is vandaag de dag één van de grootste Gotische kathedralen in de wereld. Van buiten is de kathedraal al indrukwekkend, maar wacht maar tot je naar binnen gaat. 

De kathedraal kent een rijke historie, er is veel kunst te zien en is daarnaast ook de begraafplaats van Christoffel Columbus. Kortom, een must-see! En vergeet tijdens je bezoek niet de klokkentoren te beklimmen, want op de top wacht één van de beroemde uitzichten van Sevilla op je.

Geniet van een flamenco show

Wist je dat Sevilla de geboorteplaats is van de flamenco? Een reis naar deze stad zou onvolledig zijn zonder een voorstelling van deze traditionele volkskunst bij te wonen. Wij hebben er zelfs twee bezocht. 

De eerste show was in een bar en had ook gratis entree. Ik zeg wel bar, maar je kan het ook omschrijven als een ‘schuur’ en in december koelt het in de winter toch snel af dus wij waren er ook snel weer klaar mee. Mocht je in een ander seizoen in Sevilla zijn en de traditionele flamenco willen meemaken is dit zeker een leuke en goedkope optie! 

Een andere avond hebben wij vooraf tickets gekocht voor een officiële show in Casa de la Memoria. Dit was een uur durende show in een mooie zaal. Een aanrader als je de traditionele flamenco wilt ontdekken.

Wandel langs het kanaal naar de Mercado de Triana

Triana is een leuke wijk die aan de andere kant van het kanaal ligt dan de bezienswaardigheden die hierboven vernoemd zijn. Langs de rivier kan je heerlijk even zitten met vrienden of de lokale bevolking ontmoeten. 

Daarna loop je door naar de Mercado de Triana waar je heerlijk vers fruit, groenten of snacks kunt kopen tegen een redelijke prijs. Als je nog meer zin hebt in hapjes en drankjes, kun je ook neerstrijken bij een kleine tapasbar. Ik wil er graag één met je delen: ‘Puratasca’. Van buiten ziet het er misschien als een snackbar uit, maar het eten is echt fantastisch! Ze zijn zelfs benoemd in de Michelingids van 2019 en 2020.

Hotel tips voor je citytrip Sevilla

Wij hadden een geweldig verblijf in Vincci La Rabida dat in het hart van het oude centrum ligt en daardoor heel dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Het hotel is gevestigd in een charmant 18e-eeuws herenhuis en heeft een Andalusische binnenplaats. Het heeft zelfs een prachtig dakterras met uitzicht op de Kathedraal van Sevilla. Een top plekje dus! Bekijk alle hotelsdeals in Sevilla op Booking.com.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Gastblogger

Malu van der Goes

Malu ontdekt graag de wereld door tijdens haar reizen nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Ze heeft in Engeland en Amerika gewoond en verschillende landen in Azië bezocht.

Lees hier alle artikelen over

Spanje

Plaza de España Sevilla