citytrip Verona
Europa,  Italië,  Stedentrips

Citytrip Verona en het Gardameer bezoeken

Bijgewerkt op 24 mei 2023

Wij kozen er voor om een citytrip Verona te combineren met een bezoek aan het Gardameer tijdens onze reis met Interrail. Maar ook met de auto is Verona makkelijk te bereiken. De stad ligt halverwege de route van Milaan naar Venetië. In dit artikel lees je er meer over én ook hoe je Verona en het Gardameer kunt combineren.

Verona als citytrip

Verona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en telt ruim een kwart miljoen inwoners. De stad ligt op zo’n 30 kilometer van het Gardameer en is dus ook een perfect dagje uit als je in de buurt van het Gardameer op vakantie bent. Je kunt hier gemakkelijk naartoe reizen met de trein. Onderaan het artikel lees je meer informatie over hoe je van het Gardameer naar Verona reist en andersom.

De stad heeft voldoende te bieden voor 2 á 3 dagen. Zeker als je deze citytrip Verona combineert met een bezoek aan het Gardameer. Ga aan het einde van de middag terug naar het centrum van Verona, om zo alle gezelligheid die de avond met zich meebrengt mee te kunnen maken.

Overnachten in Verona

Rondom het stadscentrum zijn vele B&B’s en andere accomodaties te vinden. Wij gebruikten tijdens onze hele Interrail reis de app van Booking.com, zo ook in Verona.

In Verona verbleven wij 2 nachten in B&B Mavipagidue. Een oké accommodatie, met vooral een vriendelijke eigenaresse die haar gasten graag helpt. Ze spreekt echter geen woord Engels, dat was soms wel lastig. De accommodatie heeft een gezamenlijke keuken, waardoor je niet voor elke maaltijd buiten de deur hoeft te eten. Scheelt een paar centjes.

De locatie vonden wij ideaal. Vanaf het treinstation waar wij aankwamen (Verona Porta Nuova) was het 10 minuten lopen naar de accommodatie, die in een rustige wijk lag, maar toch vlakbij de stadspoort. Het centrum was op loopafstand. Binnen 10 minuten stond je op het centrale plein van de stad.

Wat te doen in Verona

In Verona is veel te doen, vooral te bekijken. Hieronder in het kort een aantal hoogtepunten.

Arena van Verona

Waarschijnlijk het bekendste bouwwerk van de stad. Je kan de Arena, buiten de vele voorstellingen die er worden gegeven om, van binnen bekijken.

Casa di Giulietta

Casa di Giulietta is vertaald in het Nederlands het huis van Julia. Ja, de Julia uit Romeo & Julia. Je vindt Casa di Giulietta aan de Via Capello 23 in Verona. Het schijnt dat Julia hier echt gewoond heeft en ze elkaar hier voor het eerst de liefde verklaarden. Geen wonder dus, dat dit één van de bekendste bezienswaardigheden van Verona is.

De leuke en gezellige pleinen van de stad

Bezoek bijvoorbeeld het Piazza della Erbe en Piazza Bra. Hier zijn veel terrassen en restaurants te vinden waar je kunt genieten van de sfeer en romantiek die Verona te bieden heeft.

Via Mazzini

Via Mazzini is de winkelstraat van Verona. Autovrij, wel zo prettig! Via Piazza Bra loop je de winkelstraat in.

Portoni della Bra

Dit is de ’toegangspoort’ voor het gezellige en eerdergenoemde Piazza Bra. De poort is zeer fotogeniek en stamt uit de 14e eeuw.

Met de trein van Verona naar het Gardameer

Aan de rand van de stad ligt treinstation Verona Porta Nuova, het hoofdstation van de stad. Vanaf hier kan je heel makkelijk naar het Gardameer reizen. En natuurlijk van het Gardameer naar Verona.

Wij kozen er voor om naar het strand van Peschiera del Garda te gaan. Als je hier aankomt is het nog een stukje lopen om op het strand te komen, maar je kunt hier vervolgens (gratis) de hele dag heerlijk relaxen. Ligbedjes en een parasol kosten wel geld, maar ja, waar niet…

Op elk treinstation kan je bij een automaat (vaak bij de ingang, zoals wij de gele automaten van NS hebben) een treinkaartje kopen. Een enkeltje kost rond de €4 per persoon en de reistijd is een kwartier. Over het algemeen zijn de treinen in Italië erg netjes en comfortabel.

Tip: Vergeet niet om een kaartje voor de terugreis te kopen, of natuurlijk direct een retourticket. Check van tevoren hoe laat de laatste trein terug gaat, zodat je na je relaxte stranddag geen dure taxi hoeft te regelen.

Veel plezier in Verona en aan het Gardameer! Laat ons gerust weten of je iets aan deze tips hebt gehad, vinden we leuk.