Citytrip Verona

Verona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en telt ruim een kwart miljoen inwoners. De stad ligt op zo'n 30 kilometer van het Gardameer en is dus ook een perfect dagje uit als je in de buurt van het Gardameer op vakantie bent. Je kunt hier gemakkelijk naartoe reizen met de trein. Onderaan het artikel lees je meer informatie over hoe je van het Gardameer naar Verona reist en andersom.

De stad heeft voldoende te bieden voor 2 á 3 dagen. Zeker als je deze citytrip Verona combineert met een bezoek aan het Gardameer. Ga aan het einde van de middag terug naar het centrum van Verona, om zo alle gezelligheid die de avond met zich meebrengt mee te kunnen maken.

Overnachten in Verona

Rondom het stadscentrum zijn vele B&B's en andere accomodaties te vinden. In Verona verbleven wij 2 nachten in B&B Mavipagidue. Een oké accommodatie, met vooral een vriendelijke eigenaresse die haar gasten graag helpt. Ze spreekt echter geen woord Engels, dat was soms wel lastig. De accommodatie heeft een gezamenlijke keuken, waardoor je niet voor elke maaltijd buiten de deur hoeft te eten.

De locatie vonden wij ideaal. Vanaf het treinstation waar wij aankwamen (Verona Porta Nuova) was het 10 minuten lopen naar de accommodatie die in een rustige wijk lag, maar toch vlakbij de stadspoort. Het centrum was op loopafstand. Binnen 10 minuten stond je op het centrale plein van de stad.

Wat te doen in Verona

In Verona is veel te doen en vooral veel moois te zien. Hieronder een aantal hoogtepunten om te zien en te doen in Verona.

Arena van Verona

Waarschijnlijk het bekendste bouwwerk van de stad. Je kan de Arena van Verona, buiten de vele voorstellingen die er worden gegeven om, ook van binnen bekijken.

Casa di Giulietta

Casa di Giulietta is vertaald in het Nederlands het huis van Julia. Ja, de Julia uit Romeo & Julia. Je vindt Casa di Giulietta aan de Via Capello 23 in Verona. Het schijnt dat Julia hier echt gewoond heeft en ze elkaar hier voor het eerst de liefde verklaarden. Geen wonder dus, dat dit één van de bekendste bezienswaardigheden van Verona is.

De leuke en gezellige pleinen van de stad

Verona telt veel gezellige en mooie pleinen. Bezoek bijvoorbeeld het Piazza della Erbe en Piazza Bra. Hier zijn veel terrassen en restaurants te vinden waar je kunt genieten van de sfeer en romantiek die Verona te bieden heeft.

Via Mazzini

Via Piazza Bra loop je Via Mazzini - de autovrije winkelstraat van Verona - in. Je vindt hier tal van leuke boetiek winkeltjes en winkels van bekende merken.

Portoni della Bra

Dit is de 'toegangspoort' voor het gezellige en eerdergenoemde Piazza Bra. De poort is zeer fotogeniek en stamt uit de 14e eeuw. Een must-see als je in Verona bent.

Met de trein van Verona naar het Gardameer

Aan de rand van de stad ligt treinstation Verona Porta Nuova, het hoofdstation van de stad. Vanaf hier kan je heel makkelijk naar het Gardameer reizen. En natuurlijk van het Gardameer naar Verona. Wij kozen er voor om naar het strand van Peschiera del Garda te gaan. Als je hier aankomt is het nog een stukje lopen om op het strand te komen, maar je kunt hier vervolgens de hele dag heerlijk relaxen. Voor ligbedjes en een parasol moet je betalen.

Op elk treinstation kan je bij een automaat (vaak bij de ingang, zoals wij de gele automaten van NS kennen) een treinkaartje kopen. Een enkeltje kost rond de €5 per persoon en de reistijd is een kwartier. Over het algemeen zijn de treinen in Italië erg netjes en comfortabel.

Tip: Vergeet niet om een kaartje voor de terugreis te kopen, of natuurlijk direct een retourticket. Check van tevoren hoe laat de laatste trein terug gaat, zodat je na een fijne stranddag ook weer relaxed met de trein terug kan reizen.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Italië

citytrip Verona