Schippershuus in Hoogeveen

Deze stadshuiskamer gebouwd in 1633 bevat een historische en moderne uitstraling. Maar je eet er hippe gerechten tegen een betaalbare prijs. De kleine, grote en ook de veganistische eter heeft hier keus. Het Schippershuus is gelegen aan de hoofdstraat, dus prima te combineren met een middagje shoppen in Hoogeveen.

De Bospub in Dwingeloo

Gelegen aan de noordelijke bosrand van Nationaal Park Dwingelderveld staat deze gezellige bospub. Hun specialiteiten zijn: speciaalbieren en pannenkoeken! Parkeer eerst je auto gratis bij de bospub om een wandeling te maken in het bos, om vervolgens de bospub in te gaan.

Restaurant Olde Posthuus in Anholt

Aan de zuidzijde van het Nationaal Park Dwingelderveld vind je Restaurant Olde Posthuus. Het restaurant staat op een rustige plek. Het heeft een groot terras, waar je heerlijk kunt genieten van fluitende vogels. Het restaurant is gelegen aan een fietsroute van 30 km door het Dwingelderveld.

Herberg van Wapse in Wapse

Ben je op zoek naar een wat luxere lunch? Ga dan eens langs bij de Herberg van Wapse. Het restaurant maakt zoveel mogelijk gebruik van (biologische) streekproducten. Wandel eerst de Ganzepoel route bij Diever en rij vervolgens door voor een lekkere lunch in Wapse.

Theehuys Anserdennen in Ansen

Aan de bosrand bij Ansen staat Theehuys Anserdennen. De gezellig ingerichte boshut beschikt over een leuk terras en goede kaart. Er wordt royaal geserveerd voor een relatief lage prijs. Het theehuis is gelegen aan dezelfde fietsroute van 30 km door het Dwingelderveld als Restaurant Olde Posthuus.

Grandcafé de Wheem in Meppel

Midden in het gezellige centrum van Meppel vind je Grandcafé de Wheem. Ze hebben een uitgebreide lunch-, borrel- en dinerkaart met ingrediënten uit de regio. Bij mooi weer kun je op het heerlijke terras zitten, maar binnen zitten is ook zeker geen straf!

Mocht je voor die tijd nog de omgeving van Meppel willen verkennen? Fiets dan de Route van Geluk en sluit af bij de Wheem.

Wil je liever dineren? Bekijk dan dit artikel met onze favoriete restaurants in Zuidwest Drenthe.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

restaurant olde posthuus