luie tuinman ruinen
Drenthe,  Nederland

Op bezoek bij De Luie Tuinman in Drenthe

Bijgewerkt op 15 juli 2020

Midden in de groene omgeving van Ruinen, Drenthe, bevindt zich De Luie Tuinman. Dit is een grote tuin met 25 verschillende thema-tuinen. Je kan hier, vooral in het voorjaar, als tuinliefhebber je ogen uitkijken. Werkelijk alles staat in bloei.

De tuinmannen die hier werken zijn zeker niet lui, maar ze hebben als motto: werk samen met de natuur. Per 8 m2 tuin besteden ze slechts één uur onderhoud per seizoen. Daarom kunnen de tuinen misschien wat rommelig ogen, maar zo is de natuur. Als de tuinmannen veel water moeten geven, omdat het een warme zomer is, blijft ander werk zoals schoffelen liggen.

Vanaf april is De Luie Tuinman elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Neem ook eens een kijkje op de webiste.

Drink in het knusse tuincafé een kop koffie met een zelfgebakken kruidkoek, of neem een kijkje in de kwekerij. Bijna alle vaste planten die in de tuinen te vinden zijn, verkopen ze hier. Een tuinwandeling kost €5,-

Geniet van de mooie tuinen van De Luie Tuinman in Drenthe! Wil je in de buurt een leuke wandeling maken? Lees dan dit artikel over wandelen in het nabijgelegen Nationaal Park Dwingelderveld. Leuke combi!

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.