discgolf Hoogeveen
Drenthe,  Nederland

Disc golfen in Hoogeveen

Bijgewerkt op 5 april 2021

Disc golfen in Hoogeveen is een leuke activiteit voor je vrije dag of in het weekend. In dit artikel lees je er alles over. Ook vertellen wij jou waar je kunt parkeren en hoe je aan de discs kunt komen.

Wat is disc golf?

Disc Golf wordt gespeeld zoals het traditionele golf. In plaats van het slaan van een golfbal gebruik je een soort frisbee, waarmee je vanaf het startpunt richting de metalen basket werpt.

Het doel van Disc Golf is om met zo min mogelijk worpen de basket te bereiken. De speler die het minst aantal worpen nodig heeft gehad voor de course is de winnaar.

Wij spelen dit spelletje niet professioneel, maar gewoon omdat we het leuk vinden. Als je gaat disc golfen in je vrije tijd en met een leuk gezelschap doe je dat natuurlijk vooral om plezier te maken.

discgolf Hoogeveen
De disc golf basket

Disc golfen in het Steenbergerpark in Hoogeveen

Het Steenbergerpark is een park in de woonwijk De Weide in Hoogeveen. Kinderen kunnen hier hun energie kwijt op de fietscrossbaan en zich uitleven op de hoge glijbaan. Naast dit is er sinds het voorjaar van 2017 ook een echte disc golf baan te vinden.

Deze disc golf course in Hoogeveen telt 15 uitdagende holes. Je werpt langs bomen, over water en krijgt te maken met diverse hoogteverschillen. Dat maakt de disc golf course in Hoogeveen een leuke en uitdagende activiteit.

Klik hier voor de plattegrond van de disc golf course in Hoogeveen

disc golf hoogeveen steenbergerpark
De oude brug in het Steenbergerpark

Praktische informatie

Disc golf is het hele jaar door te spelen en in Hoogeveen is het nog eens gratis ook. Wel moet je natuurlijk beschikken over een disc, maar dit moet geen probleem zijn. De discs zijn namelijk te huur en te koop bij Kinderboerderij De Beestenbult, dat ook in het Steenbergerpark te vinden is. Bekijk van tevoren alvast de openingstijden om niet voor een dichte deur te staan.

Het adres van de kinderboerderij is: Korenstraat 47, 7908 NL Hoogeveen.

Om tijdens het disc golfen je scores bij te houden kun je deze handige app downloaden

Parkeren is gratis en doe je vlakbij hole 1 van de course. Navigeer naar: De Zaaier 6 in Hoogeveen. Hieronder zie je de locatie van de parkeerplaats op de kaart.

In het winkelcentrum dat aan het Steenbergerpark grenst kun je een lekkere lunch scoren. Of stop je rugzak vol met lekkers van thuis. Kies een mooi plekje in het gras of op één van de bankjes en maak er een gezellige dag van.

Vergeet niet om je rommel weer netjes op te ruimen!

In de buurt

Voor of na je disc golf avontuur is het leuk om deze wandelroute in de buurt te lopen.

Voor meer tips zoals deze kun je je gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Klik op deze link om altijd als eerste onze nieuwe blogs te lezen.

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.