Norðradalsskarð uitzichtpunt

Norðradalsskarð is een uitzonderlijke bergpas die je op het eiland Streymoy kan vinden. Het is een plek waar je relatief weinig over hoort, terwijl het erg makkelijk te bereiken is met de auto en het uitzicht verbluffend is. Vanaf Tórshavn is het maar zo’n 10 minuten rijden. Eenmaal gearriveerd bij het uitzichtpunt kijk je neer op de vallei en het kleine eiland Koltur dat zich perfect blend tussen de twee bergen. Bezoek je deze plek in december? Dan zie je de zon precies ondergaan boven Koltur.

roadtrip Faeröer eilanden
mooie plekken Faeröer eilanden
Norðradalsskarð

Het eiland Eysturoy

Eysturoy is het op één na grootste eiland van de Faeröer eilanden. Het is een eiland dat ontzettend veel te bieden heeft voor de ervaren, maar ook de onervaren hiker. Voor deze hidden gem neem ik je mee naar het meest zuidelijke puntje van Eysturoy: Æðuvík.

Op deze plek heb je een oneindig uitzicht over de Atlantische oceaan, met in de verte slechts een paar bergen terwijl je je op een klif bevindt. Tijdens stormachtig weer voel je hier de golven tegen de klif aan botsen: een magisch gevoel. Ook de vele en snelle weersveranderingen kan je hier prachtig vastleggen.

tips-faeroer-eilanden
eysturoy Faeröer
mooiste plekken Faeröer

Hanusarstova

We blijven even op het eiland Eysturoy, op een plek waar je écht kan zien en ervaren hoe het leven van een Faeröerse inwoner eruit ziet. Bij Hanusarstova - een woonhuis met bed and breakfast - vertellen de eigenaren je graag meer over het leven op de Faeröer eilanden. Door hier een tijdje te verblijven ervaar je het leven op de Faeröer eilanden vanuit het perspectief van de locals.

Harriet en John zijn de bewoners van Hanusarstova en wonen en werken op deze plek. Zo is Harriet een 5e generatie schapenboer, geeft ze rondleidingen op haar boerderij en verzorgt ze samen met John Heimablídni’s: beter bekend als home hospitality's waarbij je in een intieme setting bij mensen thuis kunt genieten van de Faeröerse keuken. Zoek je een unieke plek om te slapen met een adembenemend uitzicht? Dan moet je hier zijn!

hanusarstova Faeröer eilanden
hanusarstova
Hanusarstova Faeröer
Hanusarstova

Nog meer mooie plekken op de Faeröer eilanden

Na het lezen van dit artikel zal het je vast niet verbazen dat er nog veel meer mooie plekken op de Faeröer eilanden te vinden zijn. Er zijn een aantal reisorganisaties die je graag meenemen naar deze verborgen parel van Europa. Wil je de mooiste plekken van de Faeröer eilanden met eigen ogen zien? Een rondreis over de Faeröer eilanden boek je onder andere bij Scandinavië specialist Nordic en Voigt Travel.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Gastblogger

Anna Groenia

Hi! Mijn naam is Anna. Als reis- en documentairefotograaf ben ik altijd op zoek naar mooie verhalen en adembenemende landschappen. Mijn werk is een weerspiegeling van mijn passie voor het vastleggen van intrigerende verhalen en het in beeld brengen van de mooiste plekken op de wereld.

Lees hier alle artikelen over

Faeröer eilanden

mooiste plekken Faeröer eilanden