Fotogenieke plekken

Dat Drenthe veel fotogenieke plekken heeft weten we allemaal, maar sinds het voorjaar van 2023 is er op een paar van deze plekken een houten schommel te vinden. Het idee erachter is dat bezoekers en inwoners van Drenthe deze mooie plekjes in beeld brengen en zo de bekendheid van deze plekken en tegelijkertijd de provincie Drenthe vergroten. Een soortgelijk project is Swing the World in Zwitserland.

Met drie nationale parken is de provincie Drenthe een geliefde bestemming bij mensen die van rust, natuur en ruimte houden. Met Nationaal Park Dwingelderveld, Nationaal Park Drentsche Aa en Nationaal Park Drents-Friese Wold - die Drenthe trouwens deelt met Friesland - heeft Drenthe drie nationale parken om trots op te zijn. Daarnaast zijn er nog tal van bekende en minder bekende natuurgebieden in Drenthe te vinden. De schommels staan op bekende plekken, zoals in het Dwingelderveld, maar ook op minder bekende plekken in Drenthe.

Tip: Bekijk hier al onze tips voor Drenthe

Alle locaties van de selfie schommels in Drenthe op een rijtje

Wil je ook een foto van jezelf of iemand anders maken bij een van de selfie schommels in Drenthe? Je vindt de schommels op de volgende locaties. Onder de tekst vind je de locaties van de schommels ook op de kaart.

  • Boslounge Van der Valk Spier: Oude Postweg 12, 9417 TG Spier
  • Joytime: Oostereind 12A, 9444 XD Grolloo
  • De Drentse Heerlijkheid: Schapendrift 3, 9441 PJ Orvelte
  • De Oosterweide: Oostering 51, 7933 TM Pesse
  • De Jachthut: Emelangen 2, 9418 TG Wijster
  • Toeristisch Huis van Drenthe: Drift 11, 7991 Dwingeloo
  • Struin en Duin belevingspad: Langeloërweg 63, 9331 VA Norg
  • DX Adventurepark: Houtvester Jansenweg 3, 9462 TB Gasselte
  • Aspergeboerderij Sandur: Vaart Noordzijde 186, 7833 HJ Nieuw-Amsterdam
  • 25 Graden Noord: Zuideind 25, 9525 TJ Drouwenerveen

Op dit moment zijn er 10 selfie schommels in Drenthe te vinden. De kans is groot dat hier in de (nabije) toekomst nog een aantal bij zullen komen. Bovenstaande lijst wordt daarom regelmatig bijgewerkt. Mocht je toch een locatie in het overzicht missen, dan zouden we het zeer waarderen als je dat even aan ons laat weten.

#Oerdrenthe

Ga je binnenkort een van de schommels bezoeken? Post dan zeker een foto op social media en gebruik #Oerdrenthe om dit leuke initiatief nog bekender te maken!

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

locaties schommels drenthe