Cascata Egger

De Egger Wasserfall is een waterval in de Dolomieten en heeft een valhoogte van 121 meter. Het hoogste punt van de Egger waterval (ook wel Cascata Egger of Egger Wasserfall genoemd) bevindt zich op 1377 meter. Aan de voet van de waterval heb je midden in een groene omgeving een mooi uitzicht over het vallende water.

Cascata Egger

Dit kan je verwachten van de Egger Wasserfall

De Egger Wasserfall is niet de meest spectaculaire waterval die wij ooit hebben gezien, maar wel de moeite waard als je in de buurt bent. De waterval is nog relatief onbekend, waardoor het niet zo druk is vergeleken met andere bezienswaardigheden in de Dolomieten

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats (naast de waterval) wandel je via een kort, maar hobbelig paadje omhoog naar een bruggetje. Met het stromende water onder je voeten heb je vanaf de brug een mooi uitzicht over de waterval. Loop via het verharde pad iets verder door om nog dichter bij de waterval te komen.

Praktische informatie

Een bezoek aan de Egger Wasserfalle is gratis, parkeren ook. Klik hier voor de exacte locatie van de parkeerplaats aan de voet van de waterval. De weg naar de parkeerplaats is erg smal, waardoor er ook mensen zijn die het laatste stuk te voet af leggen. Het is een pittig klimmetje, maar met een normale conditie prima te doen. Mocht dit je voorkeur hebben, parkeer je auto dan hier en wandel in zo’n 15-30 minuten naar de waterval.

Aan de voet van de Egger Wasserfall ligt Eggerhöfe: een Bauernhof/Agriturismo waar je kunt overnachten, maar ook terecht kunt voor wat te eten en te drinken voor of na je bezoek aan de waterval. Eggerhöfe is op maandag gesloten.

Goed om te weten: Verwar de Egger waterval niet met de Klammbach waterval. Ze liggen op loopafstand van elkaar, maar zijn (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) niet dezelfde.

Antholzer See

Omdat je waarschijnlijk geen uren bij de Egger Wasserfall doorbrengt is het aan te raden de waterval te combineren met een bezoek aan de Antholzer See/Lago di Anterselva. Met ongeveer 44 hectare is de Antholzer See het op twee na grootste meer van Zuid-Tirol. Wat ons betreft doet de Antholzer See dan ook niet veel onder voor andere meren in de Dolomieten, zoals bijvoorbeeld Lago di Braies. Groot voordeel: bij de Anholzer See is het nog een stuk rustiger!

Rondom het meer loopt een informatief natuurpad van zo’n 3,5 kilometer. De route kent weinig hoogteverschillen, waardoor het met een normale conditie prima is te doen. Om wat te eten en/of te drinken schuif je aan bij Hotel-Restaurant Seehaus. Adres: Via Anterselva di Sopra 37. Parkeren kan onder andere bij het restaurant (alleen voor gasten) en op de officiële parkeerplaats van de Antholzer See naast het biatlon-stadion.

Antholzer See
Antholzer See

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Italië

Egger Wasserfall