Over de Foroglio waterval

Het water van de waterval dendert van 108 meter naar beneden en dat zorgt voor spectaculaire uitzichten. Je kunt de waterval op meerdere manieren ‘beklimmen’, maar ook aan de voet is het uitzicht spectaculair. De #swingtheworld schommel maakt het hele feest compleet. Houd je camera of smartphone in de aanslag! Het adres van de parkeerplaats bij de waterval is: Parcheggio Foroglio, Foroglio, 6690 Cevio, Zwitserland. Je kunt ook La Froda (de naam van het enige restaurant in het dorp) invullen.

Wandelen bij de Foroglio waterval

De omgeving van de Foroglio waterval is uitermate geschikt voor een wandeling. Naast de vele wandelroutes die er in het gebied te vinden zijn, zijn er eigenlijk drie mogelijkheden voor een (korte) wandeling in de nabije omgeving van de waterval. 

Optie 1: Dit is meteen de meest makkelijke optie en als enige route geschikt voor kinderwagens en mensen die niet zo van wandelen houden, maar wel de waterval willen bekijken. Sla na het bruggetje bij de parkeerplaats direct linksaf richting de waterval. Volg de rivier en het bordje Punto Panaramico. Je komt na een paar minuten lopen onderaan de waterval uit. Hier vind je ook de Swing the World schommel.

Optie 2: Letterlijk een goede balans tussen optie 1 en 3. Wandel het bruggetje over en het dorp door tot je wordt 'gedwongen' om links- of rechtsaf te slaan. Sla linksaf (bordje Cascata di Foroglio) en wandel over de smalle paadjes naar een mooi punt met uitzicht op de waterval. Je bent hier ongeveer halverwege de waterval wat hoogte betreft en hebt vanaf hier goed zicht over de vallei en de waterval. Je kunt zelfs heel dichtbij komen en het water aanraken. Doe wel voorzichtig, de rotsen kunnen glad zijn. Deze wandeling duurt ongeveer een kwartier heen en een kwartier terug. Niet geschikt voor kinderwagens.

Voor optie 2 en 3 zijn wandelstokken aan te raden, maar niet noodzakelijk

Optie 3: Voor wie helemaal naar de top van de waterval wil wandelen is dit de beste optie. Loop ook voor deze wandeling het dorp helemaal door, maar sla niet linksaf, maar rechtsaf bij de gele routebordjes. Vanaf hier wandel je in iets meer dan een halfuur naar de top van de waterval en kom je uiteindelijk uit bij Val Calnègia. Een prachtige plek met een wilde rivier, stenen bruggetjes en een paar huisjes. Een heerlijke plek om te genieten van je zelf meegenomen lunch. Deze route is niet geschikt voor kinderwagens. 

wandelroutes foroglio
Linksaf voor optie 2, rechtsaf voor optie 3

Parkeren bij de Foroglio waterval

Onderaan de Foroglio waterval vind je een parkeerplaats met gratis toiletten. Parkeren kost 1 CHF / 1 euro per uur. Betalen kan contant in Zwitserse frank en Euro’s. Je kunt ook betalen via een lokale parkeerapp, waarvoor je de instructies op de parkeerautomaat vindt. Wij raden aan om contant geld mee te nemen. De prijzen voor parkeren zijn door ons voor het laatst gecontroleerd in de zomer van 2023 en kunnen inmiddels een beetje afwijken.

Eten en drinken in de buurt van de waterval

Zoals hierboven al geschreven is er in het dorpje slechts één restaurant te vinden: La Froda. Er is hier een relatief groot terras met uitzicht op de waterval. Je kunt hier zowel wat te drinken als te eten bestellen. Probeer vooral een van de lokale kazen of huisgemaakte taart. Betalen kan zowel contant als met pin en reserveren is niet verplicht. Check van te voren of het restaurant geopend is, buiten het hoogseizoen hanteren ze afwijkende openingstijden.

Te doen in de regio

Na ons bezoek aan de Foroglio waterval hebben we ook de Verzasca vallei ontdekt. Deze vallei staat bekend om haar heldere water, indrukwekkende watervallen en de bekende Ponte dei Salti. Volgens velen is dit de mooiste bergvallei van Europa en wordt het ook wel de Malediven van Zwitserland genoemd. Zeker een bezoekje waard dus! Je leest hier alles over Valle Verzasca.

Valle Verzasca
Valle Verzasca

#swingtheworld

Bij de Foroglio waterval vind je een Swing the World schommel. Deze houten schommels zijn een initiatief van twee locals die mensen willen laten genieten van de natuur, het uitzicht en de rust. Lees meer over Swing the World in dit artikel.

swing the world foroglio
© Swing the World

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Zwitserland

foroglio waterval