Ganzenpoel wandeling

Het startpunt van deze wandelroute is: Waterseveld, 8438 Wateren (vlakbij Diever). De route is 5 kilometer lang en parkeren doe je op de parkeerplaats aan het einde van deze doodlopende weg. Vanaf hier start de wandelroute. Honden mogen aangelijnd mee.

Voor deze wandelroute door bosgebied met heidevelden, moeras en stuifzand volg je de rode pijltjes. De route is gevarieerd en kent een afwisselend landschap. De ideale plek voor een rustige wandeling.

Ook leuk en in de buurt: Bosbergtoren Appelscha

Startpunt van de Ganzenpoel wandeling

Schotse Hooglanders in het Drents-Friese Wold

Ook kun je tijdens de Ganzenpoel wandeling Schotse Hooglanders tegenkomen. Schotse Hooglanders zijn (g)razend populair bij wandelaars, fotografen en bloggers. Meestal zijn ze lastig ‘te vinden’. In dit artikel lees je waar je nog meer Schotse Hooglanders kunt spotten in Drenthe.

schotse hooglanders Drents-friese wold
Schotse Hooglanders in Drenthe

Een stukje geschiedenis

Naast de mooie natuur kom je onderweg ook een stukje geschiedenis van dit gebied tegen. Het heideveld van dit natuurgebied werd door leden van de Knokploeg Noord-Drenthe gebruikt om onder te duiken na een succesvolle overval op de gevangenis in Assen in 1945.

De nazi's zijn op zoek naar de mensen die 'gevangenen' hebben bevrijd. Er wordt een plek in het bos gebouwd, waar leden van de Knokploeg kunnen verblijven en onderduiken. Het boshol wordt de Prins Bernhard Kazerne genoemd.

Op de website van 75 jaar Vrijheid en de foto hieronder lees je er meer over.

ganzenpoel wandeling

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

Ganzenpoel wandeling