geld verdienen met bloggen
Lifestyle,  Online ondernemen

Geld verdienen met bloggen

Bijgewerkt op 4 februari 2021

Onder bloggers een veelgestelde vraag op Google: Hoe kan ik geld verdienen met bloggen? We spreken uit ervaring als we vertellen dat dit niet vanzelf gaat. Nou zal je dat zelf ook wel begrijpen, maar hoe gaat het dan wel? In dit artikel beschrijven wij hoe wij geld verdienen met bloggen. We hopen dat je hier inspiratie uit haalt en hetzelfde gaat doen.

Ben je geen blogger, maar toch geïnteresseerd in dit onderwerp? Lees dan vooral lekker verder.

Affiliate partners

Onder andere Bol.com, Decathlon en Booking.com hebben een uitgebreid en succesvol partnerprogramma. Voor laatst genoemde kom je alleen in aanmerking als je duizenden bezoekers per week hebt, maar bij de eerste twee kom je iets makkelijker door de selectie. Na goedkeuring kun je direct starten.

Wij zijn vooral fan van het partnerprogramma van Bol.com, omdat je daar van ontzettend veel opties gebruik kunt maken.

Sinds kort gebruiken we ook Shopsuite. Onze eerste ervaring met Shopsuite is dat ze heel professioneel te werk gaan en voor je klaarstaan als je vragen hebt. Omdat we Shopsuite op het moment van schrijven nog niet zo lang gebruiken kunnen we je hier verder nog niet zo veel over vertellen. Wat ons wel direct opvalt is dat het systeem heel prettig werkt en alles eigenlijk voor zich spreekt.

Hieronder zie je een voorbeeld van een Shopsuite advertentie, waarvan we de inhoud zelf kunnen kiezen.

Meld je aan bij Influencer marketingbureaus

Het aanmelden bij Influencer marketingbureaus kan een leuke manier zijn om geld te verdienen met je blog of Social Media kanalen. Hieronder een aantal suggesties.

LinkPizza

LinkPizza is een content en influencer marketingbureau dat bemiddeld tussen influencer en opdrachtgever. Wij hebben ons hier kort geleden ingeschreven en zijn serieus razend enthousiast over de manier van werken. Als je geld wil verdienen met bloggen zouden wij je echt aanraden om je eens in LinkPizza te verdiepen.

Join

Join is een Nederlands influencer marketingbureau dat gevestigd is in Amsterdam. Je koppelt eenvoudig je social media kanalen en Join zorgt voor een uitgebreid dashboard, waar zowel jij als eventuele opdrachtgevers in één oogopslag kunnen zien wat je te bieden hebt.

Na het invullen van je gegevens en het koppelen van je socials kun je eenvoudig pitchen op opdrachten. Join garandeert betaling binnen 30 dagen na afronding van de samenwerking, dus wat dat betreft zit het wel goed. Wij spreken trouwens uit ervaring.

join

ZINE

Via ZINE hebben wij nog geen opdrachten binnengehaald. We hebben ons wel ingeschreven, omdat we toch kansen zien. ZINE is internationaal en dat biedt, ondanks dat wij in het Nederlands schrijven en posten, toch weer extra mogelijkheden. Nederlandse bedrijven kunnen zich namelijk gewoon aanmelden bij ZINE en je kunt daar als influencer op filteren.

ZINE heeft qua dashboard wel iets weg van Join, of natuurlijk Join van ZINE. Het is maar net hoe je het bekijkt 😉

geld verdienen met bloggen

Blog Brains

Om lekker snel en efficiënt samen te kunnen werken heeft Blog Brains 5 blog levels in het leven geroepen. Elke blog wordt door hun Brain Box beoordeeld op tientallen verschillende parameters (zoals domeinwaarde, unieke bezoekersaantallen en social media bereik).

Op basis van deze parameters wordt elke blog in een van onze levels ingedeeld: Newbie, Talent, Wizard, Genius of Elite. Aan elk level hangt een vast tarief, zodat jij als blogger en de opdrachtgever van tevoren weten wat de samenwerking gaat kosten. Wel zo makkelijk!

En vele anderen

Naast alle bovengenoemde Influencer marketingbureaus zijn er nog vele anderen. Wij hebben tot nu toe alleen ervaring met de bureaus die we hierboven noemen. We zullen dit artikel updaten als we weer een positieve ervaring met een ander bureau hebben.

Samenwerkingen

Het spreekt voor zich, maar juist deze optie vergt veel discipline. Je zult bedrijven actief moeten benaderen met originele ideeën. Benader niet zomaar willekeurige bedrijven en merken, maar denk echt na over wie en wat er bij jouw blog en doelgroep past.

Natuurlijk zijn er veel merken die voor de hand liggen, maar realiseer je dat juist die merken veel aanvragen krijgen. Vaak ontvang je niet eens een reactie. En als je wel een reactie ontvangt, dan stelt die je vaak teleur. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je voor jezelf op papier zet wie je gaat benaderen en waarom. Kom met een goed verhaal en een duidelijk beeld wie je bent en wat je doet. Vertel ook waarom je juist dit bedrijf of merk hebt benaderd en waar en waarom je kansen ziet.

Laat je partner of een goede vriend/vriendin het bericht vooral even lezen, zodat hij of zij een mening kan geven. Misschien denk je zelf wel dat het nu echt niet meer mis kan gaan, terwijl de ander het te dwingend, nep of zelfs slijmerig vindt overkomen. Heb je in ieder geval nog de mogelijkheid om het aan te passen. Je hebt maar één kans, ga daar zorgvuldig mee om!

Google AdSense

Google AdSense is ook nog een optie om je geld te verdienen met bloggen. Wij gebruiken deze optie niet, omdat we vinden dat we al van genoeg mogelijkheden gebruik maken om advertenties te tonen op ons blog.

Als jij hier wel gebruik van wilt maken kunnen we ons voorstellen dat je eerst wat meer informatie wil. Op deze website kun je terecht voor een duidelijk uitleg en alle mogelijkheden van Google AdSense.

Heb jij tips om geld te verdienen met bloggen?

We hopen dat je door het lezen van dit artikel over geld verdienen met bloggen een duidelijker beeld hebt gekregen van de mogelijkheden. Vergeet vooral niet om op je website/blog een pagina aan te maken waarop je de mogelijkheid tot samenwerken benoemd. Als voorbeeld zou je de samenwerkingspagina op onze website eens kunnen bekijken.

Er zijn vast en zeker nog veel meer mogelijkheden om geld te verdienen met je blog. Als wij ze niet hebben genoemd, maar ze ook het proberen waard zijn, laat ons het dan weten! Dan gaan wij ze ook testen en eventueel aan dit artikel toevoegen. Want zeg nou zelf: Hoe meer mensen er geld kunnen verdienen met bloggen, hoe beter! Toch!?

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.