Gerlos in de zomer
Europa,  Oostenrijk

Gerlos in de zomer

Bijgewerkt op 21 november 2022

Tijdens onze roadtrip door Oostenrijk in de zomer van 2020 verbleven wij enkele dagen in Gerlos. Eigenlijk kenden we Gerlos alleen in het wit. We hebben het er ook in de zomer ontzettend leuk gehad en delen onze tips voor Gerlos in de zomer graag met jullie in dit artikel.

Wandelen in Gerlos

Ja natuurlijk, in Gerlos kun je heel goed wandelen. Er zijn tal van wandelroutes in de omgeving en alles is makkelijk te bereiken. Je volgt de bekende gele bordjes en de route voert je door de prachtige natuur. De bergen van Gerlos hebben veel verborgen schoonheid.

Gerlos bergen

Op een e-mountainbike de omgeving van Gerlos verkennen

Wij huurden een dag een e-mountainbike en dat zouden we iedereen aanraden! Wauw, we hebben zo’n mooie dag gehad. De vrijheid die je hebt, het kost bijna geen moeite om op een elektrische mountainbike door de bergen te fietsen.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Bij enkele hotels verhuren ze de fietsen vaak zelf, maar in het dorp is ook een fietsverhuur aanwezig. Hier betaal je vaak wel iets meer dan in het hotel. Dus vraag altijd eerst even bij de receptie of het hotel zelf ook fietsen verhuurd.

Mocht je het leuk vinden: hier lees je meer over ons dagje mountainbiken in de omgeving van Gerlos.

Bezoek de Krimml watervallen

Als je in (de buurt van) Gerlos verblijft is het erg leuk om een bezoek te brengen aan de Krimml watervallen in Krimml. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld.

waterval krimml

Gerlos Aktivcard

Bij sommige accommodaties is de Gerlos Aktivcard bij de prijs inbegrepen, maar je kunt hem ook zelf aanschaffen. De kaart geeft vele voordelen en je krijgt dagelijks een berg- en dalrit naar keuze met een van de tien Bergbahnen. Vraag ernaar bij je accommodatie of kijk op deze website voor meer informatie.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Misschien vind je dit ook leuk:

Oostenrijk Waanzinnige Wereld