Over Coleman

Coleman - opgericht in 1900 - is een Amerikaans merk en al jarenlang populair onder kampeerders. Naast tenten verkoopt Coleman ook slaapzakken, kampeerartikelen en andere outdoor-accessoires. Het merk is bekend geworden door de verkoop van gasolie lantaarns.

Een ruime familietent

De Coleman Castle Pines 4L beschikt over een ruim leefgedeelte en heeft de mogelijkheid om zowel de ingang aan de voor- als de zijkant te gebruiken. Handig, want vooraf weet je natuurlijk niet precies hoe je kampeerplek er uit zal zien.

Naast de twee slaapcabines met elk een afmeting van 140 bij 210 centimeter blijft er nog ruim voldoende leefruimte over. Wij hebben een paar dagen slecht weer gehad, waardoor we onze tafel en stoelen in de tent hebben gezet. Jammer van de regen, maar de hele dag spelletjes doen in de tent was geen straf, want er was ruimte genoeg.

Coleman Castle Pines 4L

Opzetten van de Castle Pines 4L

Het opzetten van de Castle Pines 4L ging vrij eenvoudig. Neem je tijd, bekijk de omschrijving goed en beginnen maar. In een uurtje kan de tent staan. Het enige nadeel dat we ontdekt hebben, is dat het vrijwel onmogelijk is om de tent met stokken en al weer in de bijgeleverde tas te stoppen. Maar goed, dat is bij meerdere tenten het geval weten we uit ervaring.

Coleman Castle Pines 4L
Opzetten van de tent

Slapen in het donker

Het fijne aan deze tent is dat hij beschikt over een zogenoemde blackout bedroom. Hierdoor is het donkerder in je slaapcabine dan bij een reguliere tent zonder deze optie. Wij vroegen ons af of dit echt te merken was en we kunnen je vertellen dat de slaapcabine echt donkerder is dan bij andere tenten die dit niet hebben. Verder heeft de tent twee slaapcabines die je - door een tussenstuk los te ritsen - kunt omtoveren tot één grote slaapruimte.

Technische details

De afmetingen van de Castle Pines 4L zijn 625 bij 300 centimeter. Je hebt dus wel een vrij grote kampeerplek nodig. Houd hier rekening mee bij het reserveren. De tent weegt iets meer dan 23 kilo en is gemaakt van polyester.

Coleman Castle Pines 4L
Coleman Castle Pines 4L
De tent is voorzien van een handig opbergvak

Eindoordeel: Coleman Castle Pines 4L Blackout

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en daar heeft deze tent zeker aan bijgedragen. De tent is ruim, makkelijk op te zetten en ziet er ook nog eens mooi uit. Wat ons betreft een aanrader, al is hij voor 2 personen misschien wel wat aan de ruime kant. Voor een gezin van 3 of 4 is het een perfecte tent voor een paar weken kamperen.

Overtuigd? Bestellen kan via Bol.com en Kampeerwereld.nl

De redactie van Waanzinnige Wereld heeft voor deze review een gratis exemplaar van Coleman ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen en bevat enkel onze eigen (eerlijke) mening en ervaring.

Coleman Castle Pines 4L

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisuitrusting

Coleman Castle Pines 4L