giethoorn
Giethoorn,  Nederland

Wat te doen in Giethoorn

Bijgewerkt op 23 mei 2021

In Giethoorn is veel te zien en te doen. Ze noemen Giethoorn ook wel Hollands Venetië, niet zo gek als je al dat water ziet. De natuur is hier prachtig en voor een dagje uit is dit een hele leuke bestemming.

Tips Giethoorn

Hieronder een paar tips om te doen tijdens je bezoek aan Giethoorn:

  • Ga fietsen! In de omgeving zijn mooie fietsroutes te vinden. Ondanks het vele water kan je in veel dorpjes gewoon met de fiets komen. Lukt het niet om er naartoe te fietsen? Dan pak je de fietstaxi! Deze brengt je bijvoorbeeld naar Sint Jans Klooster of Blokzijl, zodat je daar lekker verder kan fietsen. Fietsen kun je op veel plekken in Giethoorn huren, maar natuurlijk ook zelf meenemen. Probeer ook zeker eens een elektrische fiets.
  • Neem plaats op één van de vele terrassen aan het water. Zoek een mooi plekje op en geniet van alle bootjes die langs varen. Gegarandeerd plezier!
  • Sportief aangelegd? Huur een kajak of een kano! Peddel via het prachtige dorp met vele bruggen naar natuurgebied De Wieden om hier te genieten van de rust en mooie natuur.
  • En ja, ga zeker een bootje huren! Je krijgt meestal een routekaart mee waar uitgestippelde routes op staan voor 1, 2 of 3 uur. Maar je kan ook gewoon zelf de omgeving ontdekken. Blijf niet te lang in het dorp zelf, daar is het op mooie dagen erg druk met (waarschijnlijk net als jij) onervaren ‘kapiteins’. Steek het kanaal over en ga uitwaaien op één van de mooie meren.
  • Liever rustig te voet het dorp verkennen? Geen probleem! Je wandelt gemakkelijk langs het water en via de bruggetjes door het dorp.

Heel veel plezier in Giethoorn! Ga je het water op? Vergeet vooral niet je zonnebrand mee te nemen!

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 10.000 mensen gingen jou al voor!

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.