Zowel de Baumzipfelweg als de Golden Gate Bridge van de Alpen liggen aan het einde van het dal van Saalbach Hinterglemm in Oostenrijk: het Glemmtal. In zowel de zomer als de winter zijn de hangbrug en wandeling tussen de boomtoppen een leuk uitje voor jong én oud. Als je hier een ochtend of middag voor uittrekt heb je tijd genoeg.

Golden Gate Bridge van de Alpen

De Oostenrijkse versie van de Golden Gate Bridge en de Baumzipfelweg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De hangbrug is namelijk het start- en eindpunt van de wandeling tussen de boomtoppen. Om bij het boomkroonpad te komen zul je dus eerst de 200 meter lange Golden Gate Bridge moeten trotseren. De brug hangt meer dan 40 meter boven het dal en dat levert prachtige uitzichten op. Misschien spannend of zelfs een beetje eng, maar zeker de moeite waard!

Bij het zien van deze hangbrug snap je meteen waarom de brug deze bijnaam heeft gekregen

Golden Gate Bridge in Saalbach Hinterglemm

Glemmtaler Baumzipfelweg

Letterlijk vertaald betekend Baumzipfelweg boomtoppad. In Nederland misschien beter bekend als boomkroonpad. Het 600 meter lange en indrukwekkende pad - dat volledig van larikshout is gemaakt - brengt je via trappen, torens en bruggen tot zo'n 30 meter hoogte. Onderweg heb je een prachtig uitzicht en kan je verschillende opdrachten uitvoeren.

Goed om te weten: Om bij de Baumzipfelweg (het boomkroonpad) te komen moet je toch echt eerst de grote hangbrug oversteken. Zonder de brug over te steken kan je namelijk niet bij het startpunt van het boomkroonpad komen.

Tickets en praktische informatie

Waarschijnlijk vind je het fijn om vooraf te weten wat een ticket voor de Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge kost. We kunnen ons voorstellen dat gezinnen het een prijzig uitje vinden, maar als je weet dat de opbrengst ten goede komt aan het onderhoud van het Baumzipfelpad, de hangbrug en de natuur is dat misschien een fijne gedachte.

Een ticket (inclusief groene kaboutermuts) voor het Baumzipfelpad en de hangbrug kost €11 per persoon en €7,50 voor kinderen van 4 tot 16 jaar als de kiosk geopend is. Als de kiosk gesloten is betaal je ongeacht je leeftijd €9 per persoon, maar dan krijg je helaas geen groene muts, vandaar het prijsverschil.

Houd er rekening mee dat je alleen contant kan betalen. Er is een wisselautomaat aanwezig die biljetten tot 20 euro accepteert. Als de kiosk gesloten is kan je contant geld in de automaat werpen, waarna je een piep hoort en vervolgens door kan lopen.

startpunt boomkroonpad Saalbach Hinterglemm

Hoe kom je er en waar parkeren?

Om bij de Baumzipfelweg in Saalbach Hinterglemm te komen rijd je helemaal naar het einde van het dal. Navigeer naar Talschlussweg 367 in Hinterglemm en parkeer je auto op de grote parkeerplaats. Loop een stukje verder door tot je uitkomt bij het punt van de foto hieronder en sla linksaf. Geniet van het prachtige uitzicht en kijk goed om je heen, want na een poosje wandelen zie je de Golden Gate Bridge in de verte al opdoemen.

Vanaf de parkeerplaats naar het startpunt van de Baumzipfelweg is het ongeveer 2 kilometer lopen. De wandeling is met een basisconditie prima te doen. Houd wel rekening met af en toe wat hoogteverschillen en als er sneeuw ligt gladde paden.

In de zomer kan je er ook voor kiezen om in het treintje te stappen en je naar de ingang van de Baumzipfelweg te laten brengen. In de winter kan je bij het restaurant tegenover de hangbrug gratis een slee pakken om naar beneden te sleeën.

Kijk voor meer informatie op de website van de Baumzipfelweg

wandeling naar Baumzipfelweg Saalbach Hinterglemm
Sla hier linksaf

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

Baumzipfelweg Saalbach Hinterglemm