Welk eiland heeft het beste weer?

Het weer of het klimaat is vaak de belangrijkste factor voor het boeken van een zonvakantie. Je wilt namelijk zoveel mogelijk zon, en geen last hebben van drukkende bewolking en neerslag. Het klimaat is dus echt een doorslaggevende factor. Zakynthos en Kos liggen in twee verschillende zeeën. Zakynthos ligt in de Ionische Zee en staat bekend om de grote hoeveelheid groen. Dit betekent dat er in vergelijking met andere Griekse eilanden meer regen moet vallen. 

Kos is een van de warmste eilanden van Griekenland en dus uitstekend geschikt voor een vakantie buiten het hoogseizoen. In oktober is het vaak nog erg droog en warm, en in het voorjaar wordt het al snel warmer dan 25 graden. Dit maakt Kos toch wel de winnaar als we naar het klimaat kijken.

zakynthos of Kos
© Foto: Danielle Suijkerbuijk / Unsplash

Waar kun je authentieke dorpjes en steden bezoeken?

Het echte vakantiegevoel krijgen veel mensen wanneer ze steden en dorpjes bezoeken op hun vakantiebestemming. Zowel Kos als Zakynthos tellen een aantal sfeervolle plaatsen. Zo kun je op Kos een bezoek brengen aan het bergdorp Zia, dat bekend staat om het uitzicht op de zonsondergang. Ook Kos-Stad is het bezoeken waard vanwege de cultuur, het heerlijke eten en de gezellige winkels. 

Waar de plaatsen op Kos nog grotendeels bestaan uit gebouwen in de authentieke stijl, is dit op Zakynthos niet het geval. Door aardbevingen moesten veel gebouwen herbouwd worden. Daardoor vind je op Zakynthos vooral moderne gebouwen. De authentieke gebouwen die over zijn, worden vaak omringd door horeca en winkels die sterk gericht zijn op toeristen. Dit haalt de charme en sfeer weg bij de authentieke bouwstijlen die je graag ziet op de Griekse eilanden. Dit betekent dat Kos ook in deze categorie de winnaar is.

Wat is er te beleven op Zakynthos en Kos?

Uiteraard wil je ook unieke bezienswaardigheden zien en bijzondere locaties bezoeken. Op Kos is er het belangrijkste monument, het Asklepieion. Hier werd voor het eerst de eed van Hippocrates uitgesproken. Ook kun je Kos op eigen houtje verkennen door fietsen te huren, Kos is namelijk hét fietseiland van Griekenland.

Zakynthos heeft een zeer bekende trekpleister: het scheepswrak op het zandstrand van Navagio Bay. Ook heeft Zakynthos een indrukwekkende rotsachtige kustlijn waar diverse grotten te bekijken zijn. De bekendste van deze grotten zijn de blauwe grotten. Wil je nog meer van de unieke natuur van Zakynthos kunnen ervaren? Dan kun je ook nog met een boottocht op zoek gaan naar de schildpadden die nesten bouwen op de stranden van dit eiland. Deze unieke en diverse bezienswaardigheden maken Zakynthos de absolute winnaar in deze categorie.

zakynthos of Kos
© Foto: Julian Timmerman / Unsplash

De beste bestemming voor een ontspannen zonvakantie

Eindstand: Kos 2 - 1 Zakynthos

Kos wint als het beste Griekse eiland in twee van de drie categorieën van Zakynthos. Uiteraard zijn beide eilanden geweldige vakantiebestemmingen en kunnen ze je een oase aan rust en prachtige omgevingen bieden. Bovendien blijft het sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen welk eiland nu echt het meest geschikt is als vakantiebestemming. Wil je heerlijk genieten van het warme weer in Griekenland, zonder je ergens zorgen over hoeven maken? Dan is een all inclusive naar Griekenland zeker aan te raden en zijn beide eilanden zeer geschikt. Wil je het liefst zo goedkoop mogelijk naar een van deze eilanden afreizen? Bekijk dan alle Griekenland aanbiedingen van VakantieDealz.

© Kopafbeelding: Julian Timmerman / Unsplash

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Griekenland

zakynthos of Kos