Uitzicht Rofanspitze
Reisdagboek van onze roadtrip door Oostenrijk

Roadtrip Oostenrijk | Dag 4: Hiken naar de Rofanspitze

Bijgewerkt op 8 september 2020

Whaa, eindelijk was het zo ver. Ik, Maaike, wilde heel graag mooie hikes in Oostenrijk maken. Maar dit is nog wel nieuw voor ons, dus we willen het ook rustig opbouwen. Deze dag op de planning: een hike naar de Rofanspitze.

De Rofanspitze ligt in het Rofangebergte wat aan de Achensee ligt. Zie hieronder op de kaart waar dat is.

Om 9.45 uur stapten we in de gondel van de Rofanbergbahn en meteen bovenaan begon onze wandeling. Onderweg moesten we over paden, waarvan sommigen met veel steen. Dit was pittiger dan verwacht, maar we hadden wandelstokken mee en dat is dan echt een aanrader. Onderweg stopten we regelmatig om even te drinken en op adem te komen. Het was een hele zonnige dag en dat gaf prachtige uitzichten. En halverwege de heenweg verwisselde ik mijn lange broek voor een korte broek.

Uitzicht Rofanspitze

Na 2 uur bereikten we de top en hier hebben we lekker geluncht en geluierd. Het was een heel indrukwekkend uitzicht. Carlo speelde nog even met de fotocamera. Dit zorgde voor prachtige plaatjes.

Rofanspitze

Daarna moesten we weer naar beneden en dat was voor Europeanen met onze lange benen best zwaar en spannend. Maar na 1,5 uur bereikten we weer de Rofanbergbahn en hier dronken we nog even wat voordat we weer naar beneden gingen.

Toen we thuis kwamen, ontdekten we hoe verbrand met name Carlo was en moest er nog even snel aftersun gekocht worden, want vergeten mee te nemen ;-). En na een bordje risotto kwam er niet veel meer uit onze handen dan het typen van dit blog.

Nu lekker slapen!