De Oude Stad van Jeruzalem

We beginnen de lijst met hoogtepunten van Israël met Jeruzalem. Jeruzalem ligt op nog geen half uur met de trein vanuit Tel Aviv en is een stad die iedereen ooit gezien zou moeten hebben. Deze 3000 jaar oude stad is niet alleen een stad van traditie, religie en geschiedenis, maar ook zeker van moderne cultuur en erfgoed. Het is een stad die zoveel te bieden heeft dat je er jaren zou kunnen doorbrengen en waarschijnlijk nog niet alles gezien zou hebben. 

Laat je rondleiden door de Oude Stad van Jeruzalem en bezoek de Klaagmuur, de Heilige Grafkerk, de Stad van David en de Rotskoepel. Nergens anders vind je zoveel bezienswaardigheden bij elkaar dan in de Oude Stad van Jeruzalem.

Jeruzalem
Jeruzalem - Foto: Go Israël / Israël Ministery of Tourism

De Dode Zee

De Dode Zee is met 428 meter onder zeeniveau officieel de laagste plek op aarde. Het is een uniek natuurfenomeen en een populaire bestemming voor toeristen vanwege de hoge concentratie van mineralen en het hoge zoutgehalte in het water. 

Dode Zee Israel
Dode Zee - Foto: Go Israël / Israël Ministery of Tourism

De Dode Zee is voor veel mensen een plaats van rust, gezondheid en inspiratie voor lichaam en geest. Een populaire activiteit is natuurlijk het drijven in de Dode Zee, maar het is zeker een aanrader om ook de omgeving te verkennen. Zo vind je er bijvoorbeeld Ein Gedi, een natuurreservaat die bekend staat om haar watervallen en poelen.

Masada

Als je dan toch in de buurt bent! Masada is een historisch fort met een prachtig uitzicht over de Dode Zee hebt. Masada dateert uit 40 voor Christus en is gebouwd als veilige vluchtplaats voor Koning Herodes. 

Deze bijzondere verschijning in het landschap is gebouwd op een rots en staat volledig terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast is de plek ook belangrijk vanwege een symbolische betekenis. Tot op de dag van vandaag komen hier namelijk vele Israëlische soldaten de eed afleggen. 

Ga vroeg naar Masada en bekijk vanaf hier de zonsopkomst.

Masada is 400 meter hoog en kan te voet worden beklommen via het kronkelende slangenpad of via een kabelbaan die je van het toeristencentrum aan de voet van de berg naar de top brengt. 

Masada Israel
Masada - Foto: Go Israël / Israël Ministery of Tourism

Bezoek de historische stad Akko

Ook dit hoogtepunten van Israël staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Akko (in Israël Acre genoemd) is een overwegend Arabisch sprekende stad en door UNESCO erkend als werelderfgoed. Deze historische stad vol archeologie biedt onder andere kleurrijke oosterse markten, musea, stranden, een vissershaven en jaarlijkse pittoreske festivals. 

Het historisch erfgoed van de stad, de zeldzame mix van Oost en West, authentieke blikken uit het verleden en unieke overblijfselen uit verschillende culturen, maken een bezoek aan Akko zeer de moeite waard als je graag de hoogtepunten van Israël bezoekt.

Lees ook: Tel Aviv en Jeruzalem combineren

Akko
Akko - Foto: Go Israël / Israël Ministery of Tourism

Jaffa

Jaffa - oftewel Yafo - is het kleinere zusje van Tel Aviv en al duizenden jaren oud. Tijdens een wandeling door Jaffa loop je door charmante kronkelende steegjes en langs kunstgaleries, historische gebouwen, pas gerenoveerde hotels en een groot aantal authentieke restaurants. 

Een bezoek aan de vlooienmarkt van Jaffa mag je eigenlijk niet overslaan. Net zoals de haven van Jaffa. Dit is een van de oudste havens ter wereld, waar al duizenden jaren vissers, zeelieden, kooplieden, kruisvaarders, veroveraars en immigranten samenkomen. Vandaag de dag doet de haven nog steeds dienst als vissershaven.

Jaffa
Jaffa - Foto: Go Israël / Israël Ministery of Tourism

Nog veel meer hoogtepunten in Israël

Naast de bovenstaande 5 hoogtepunten heeft Israël nog veel meer moois te bieden. Zo schreven we eerder al een artikel over de natuur in Israël en is een stedentrip Tel Aviv en stedentrip Jeruzalem ook zeker aan te raden.

Alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van GoIsraël ©

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Israël

Masada Israel