cabiner Drenthe
Nederland,  Drenthe

Zomaar een aantal mooie huisjes in de natuur in Drenthe

Bijgewerkt op 16 november 2022

Drenthe is de perfecte provincie om te overnachten in huisjes in de natuur. In deze blog zetten wij de mooiste huisjes in de natuur in Drenthe voor jou op een rij in willekeurige volgorde. Lees en kijk je mee?

Slapen in een boomhut

Voor veel mensen is het een droom om te slapen in een boomhut. Een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Wij kwamen deze toffe boomhut in Drenthe tegen op de website van Vipio. Op Vipio.com kun je nog veel meer boomhutten en andere unieke accomodaties vinden.

Cabiner

Misschien wel de aller-mooiste! Wij mochten een nachtje in een Cabiner middenin de wildernis van Drenthe slapen en dat was fantastisch. De rust, de natuur, de ervaring. We kunnen niet anders dan dit aanraden.

Cabiner heeft momenteel 7 cabins verdeeld over Drenthe. Elke cabin staat altijd middenin de natuur. Niet op een vakantiepark, geen grote hekken, geen slagbomen, maar echt in the middle of nowhere.

Voordat een cabin wordt geplaatst wordt de omgeving met wildcamera’s goed in de gaten gehouden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar eventuele voedselroutes van wilde dieren, zodat Cabiner en haar gasten de natuur zo minimaal mogelijk tot last zijn. Wij mensen zijn tenslotte te gast in de natuur.

Wij schreven deze blog over ons Cabiner avontuur.

cabiner Drenthe
Cabiner

Slapen in een blokhut

Tijdens onze zoektocht kwamen we nog een pareltje tegen. Namelijk deze blokhut op Camping Natuurkampeerterrein Thyencamp in Hooghalen.

Deze duurzame en klimaatneutrale camping is een fijne plek op het Drentse platteland waar je je tussen de fruitbomen begeeft.

Overnachten in een oude mestsilo

Aan de bekende Dokter Larijweg in Ruinerwold ligt deze prachtige accommodatie, waar je echt even tot rust komt. In Silo 161 kun je met z’n tweeën genieten van de rust en ruimte van het Drentse platteland. Wij waren een nachtje te gast en schreven in deze blog onze ervaring.

silo 161
Silo 161

Nog meer Natuurhuisjes in Drenthe

Zit jouw favoriet hier niet tussen of ben je benieuwd naar de rest van het aanbod Vakantiehuizen in Drenthe? Klik dan vooral op de link om het complete aanbod te bekijken.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!