Slapen in een boomhut

Voor veel mensen is het een droom om te slapen in een boomhut. Een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Wij kwamen deze toffe boomhut in Drenthe tegen op de website van Vipio. Op de website van Vipio kan je nog veel meer boomhutten en andere unieke accomodaties vinden en boeken.

Cabiner

Misschien wel de aller-mooiste! Wij mochten een nachtje in een Cabiner middenin de wildernis van Drenthe slapen en dat was fantastisch. De rust, de natuur, de ervaring. We kunnen niet anders dan dit aanraden.

Cabiner heeft momenteel 7 cabins verdeeld over Drenthe. Elke cabin staat altijd middenin de natuur. Niet op een vakantiepark, geen grote hekken, geen slagbomen, maar echt in the middle of nowhere. Voordat een cabin wordt geplaatst wordt de omgeving met wildcamera’s goed in de gaten gehouden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar eventuele voedselroutes van wilde dieren, zodat Cabiner en haar gasten de natuur zo minimaal mogelijk tot last zijn. Wij mensen zijn tenslotte te gast in de natuur.

cabiner Drenthe
Cabiner

Slapen in een blokhut

Tijdens onze zoektocht kwamen we nog een pareltje tegen. Namelijk deze blokhut op Camping Natuurkampeerterrein Thyencamp in Hooghalen. Deze duurzame en klimaatneutrale camping is een fijne plek op het Drentse platteland waar je je tussen de fruitbomen begeeft.

Overnachten in een oude mestsilo

Aan de bekende Dokter Larijweg in Ruinerwold ligt deze prachtige accommodatie, waar je echt even tot rust komt. In Silo 161 kun je met z’n tweeën genieten van de rust en ruimte van het Drentse platteland. Wij waren een nachtje te gast en schreven in dit artikel over onze ervaring.

silo 161
Silo 161

Nog meer huisjes in de natuur in Drenthe

Zit jouw favoriet hier niet tussen of ben je benieuwd naar de rest van het aanbod Vakantiehuizen in Drenthe? Klik dan vooral op de link om het complete aanbod te bekijken.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

cabiner Drenthe