Gratis openbaar vervoer in Luxemburg

We vallen maar meteen met de deur in huis: in Luxemburg hoef je sinds 2020 geen kaartjes meer te kopen als je met de bus, tram of trein het land wil ontdekken. Met het oog op het milieu en om het fileprobleem op te lossen heeft Luxemburg er voor gekozen om het openbaar vervoer gratis te maken voor iedereen. 

Ook voor toeristen gratis ov

Luxemburg is voor velen als vakantieland nog relatief onbekend. Het is een klein land, maar ligt op maar 4 uurtjes rijden van Nederland. Met het gratis openbaar vervoer is dat een kostenpost minder tijdens je vakantie in Luxemburg, waardoor het voor veel mensen een interessante bestemming is geworden. Eenmaal aangekomen kan je de auto op de parkeerplaats van het hotel laten staan en het land gratis verkennen per trein, bus of tram. 

gratis openbaar vervoer luxemburg
Foto: Ad Thiry / Pexels

Waarom gratis openbaar vervoer in Luxemburg?

De reden dat het ov in heel Luxemburg gratis is, is eigenlijk de hoop om zo het fileprobleem rondom Luxemburg Stad op te lossen. De meeste mensen die in Luxemburg wonen, werken namelijk in Luxemburg Stad, waardoor er elke dag veel files rondom de stad staan. Daarnaast is het natuurlijk duurzamer om met het openbaar vervoer van en naar je werkplek te reizen.

Niet alleen in Luxemburg Stad, maar in het hele land maak je gratis gebruik van het ov. Je hoeft geen kaartje meer te kopen, je kan gewoon gaan zitten en naar je volgende bestemming laten vervoeren. 

Tip: Download de VisitLuxembourg-app voor het plannen van je reis met het openbaar vervoer.

Kleine uitzondering

Het reizen met het openbaar vervoer mag dan in heel Luxemburg gratis zijn, toch is er een kleine uitzondering. Als je eerste klas wil reizen moet je nog gewoon een kaartje kopen. Maar dat nemen we dan maar voor lief.

Kopafbeelding: Gabor Koszegi / Unsplash

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Luxemburg

gratis openbaar vervoer luxemburg