Wat is een Eko-Carver?

Voordat we je meenemen op avontuur door Drenthe vertellen we in het kort iets meer over de Eko-Carver. Want we horen je denken: 'een Eko-watte?'

Een Eko-Carver is een elektrisch voertuig op drie wielen. Er is ruimte voor maximaal twee personen, maar als je erg groot bent kan het nogal aan de krappe kant zijn. Wij waren met z'n tweeën en zijn allebei ongeveer 1.80 meter lang, dat ging prima. Kleine kinderen kunnen zonder problemen achterin zitten.

Eko-carver eko-tours Exloo
eko-carver drenthe

De Eko-Carvers van Eko-Tours in Exloo rijden maximaal 45 kilometer per uur en zijn te besturen door personen van minimaal 21 jaar in het bezit van een autorijbewijs. Vlak voor vertrek mag je even oefenen, zodat zowel jij als de instructeur kan inschatten of je met de Eko-Carver overweg kunt. Maak je geen zorgen, want voor de meeste mensen zal dit geen probleem zijn.

De Eko-Carver beweegt in de bocht mee naar links en rechts

Om nog een paar zorgen weg te nemen: je hoeft in de Eko-Carver niet te schakelen, er is verwarming aanwezig, je beschikt over ruitenwissers en het rijden heb je binnen no-time onder de knie. En o ja! Je rijdt natuurlijk niet over de N34, maar wel door de mooie omgeving van deze bekende Hunebed Highway.

eko-carver drenthe
Eko-Carver vanuit de lucht

Navigeer via een app

Voor vertrek krijg je een duidelijke uitleg van één van de medewerker, zodat je goed voorbereid bent. Voorin de Eko-Carver vind je een telefoonhouder waar je je eigen telefoon in kunt klikken.

Via de gratis te downloaden Spacetime Layers app word je onderweg op de hoogte gehouden van de route, waar je bent en ontvang je een pop-up met meer informatie over de hotspot die je nadert. Naast de mooie Drentse dorpjes en vele hunebedden die je onderweg tegenkomt kom je onderweg dus ook nog meer over Drenthe te weten.

In de Eko-Carver heb je de mogelijkheid om je telefoon op te laden, je moet wel zelf een kabeltje meenemen. De route kun je vooraf downloaden om mobiele data te besparen.

Eko-carver eko-tours Exloo

Hunebed Highway: heel veel hunebedden en een uitkijktoren

Onderweg doorkruis je een aantal typisch Drentse dorpjes, zoals Buinen, Bronneger en Drouwen. Nu begrijp je ook waarom deze tour de Hunebed Highway Tour wordt genoemd. Je rijdt met je Eko-Carver langs meerdere hunebedden waar je zeker even uit je Eko-Carver moet stappen om ze rustig te bekijken.

hunebed d21
hunebed highway
Onderweg kom je een heleboel hunebedden tegen

Er is onderweg voldoende gelegenheid om ergens te genieten van een kopje koffie/thee of wat anders lekkers. Zo stopten wij vlak voor het einde van de route bij Restaurant Poolshoogte in Boswachterij Odoorn.

Direct naast het restaurant bevindt zich Uitkijktoren Poolshoogte, ook wel De Brandtoren genoemd. Je mag de uitkijktoren gratis beklimmen en eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht.

Wat vonden wij?

Zoals je hebt kunnen lezen is het rijden met een Eko-Carver door Drenthe een uniek dagje uit. Wij vonden het leuk om te doen en raden jou aan om het ook eens te proberen. Je rijdt door het bos, langs hunebedden en doorkruist verschillende typische Drentse dorpjes. Vanaf de meeste weggetjes waarover je rijdt heb je een fantastisch uitzicht over het Drentse landschap.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden en wil je net als wij in een Eko-Carver Drenthe ontdekken? Neem voor meer informatie en de tarieven een kijkje op de website van Eko-Tours en reserveer direct. Veel plezier in de prachtige regio van de Hondsrug!

Misschien vind je dit ook leuk:

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

eko-carver eko-tours Exloo