Waar ligt Karinthië?

Karinthië is de Nederlandse naam voor Kärnten, zoals de regio officieel heet. Deze Oostenrijkse deelstaat ligt in het zuiden van het land, waar het grenst aan Italië en Slovenië. In het noorden wordt Karinthië begrensd door de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Steiermark en in het westen aan Tirol.

De regio wordt gekenmerkt door een prachtig Alpenlandschap met heldere bergmeren en gezellige dorpen. Het is het hele jaar door een populaire toeristische bestemming, mede vanwege de vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten in de zomer en wintersporten in de winter.

Karinthië

Meren, rivieren en watervallen

Karinthië is rijk aan meren, rivieren, kloven en watervallen. En juist dat zorgt er voor dat het in de zomer een heerlijke bestemming is om een zonvakantie op het strand te combineren met actief bezig zijn. Ga bijvoorbeeld ’s ochtends op pad en bezoek een van de watervallen, zoals de Gartl Wasserfall, Gössnitz Wasserfall of Finsterbach Wasserfall en geniet in de middag van de zon op het strand van een van de meren. Een aantal mooie en bekende meren in Karinthië zijn Wörthersee, Milstätter See, Klopeiner See, Faaker See, Ossiacher See, Weissensee en Pressegger See.

Fietsvakantie in Karinthië

De perfecte infrastructuur, glooiende heuvels en steile bergpassen maken Karinthië ook een prachtige regio om per fiets te verkennen. Voor wie van uitdaging houdt zijn er kronkelende bergpaden met prachtige uitzichten. Ben je op zoek naar wat meer ontspanning? Geniet dan van de vlakkere routes door schilderachtige dorpjes en langs historische bezienswaardigheden.

Een van de populairste fietsroute in Karinthië is de Drauradweg. Deze route van in totaal 500 kilometer volgt de rivier de Drau van Oost-Tirol naar Kroatië en doorkruist Karinthië over een afstand van 220 kilometer. Dankzij uitstekende bewegwijzering in beide richtingen en voornamelijk vlak terrein is deze fietsroute zeer geschikt voor gezinnen, senioren en fietsers die rustig hun conditie op willen bouwen. De ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) heeft de Drauradweg niet voor niets met de maximale 5 sterren bekroond.

Zoals we hierboven al schreven zijn er in Karinthië veel meren en rivieren te vinden. Waar je ook fietst, de kans is groot dat je tijdens de route links of rechts van je water ziet glinsteren. Mede hierdoor is de Karinthische meren-route ontstaan. Deze route van in totaal 420 kilometer voert je langs 20 van de mooiste meren en rivieren van Karinthië, met onderweg prachtige uitzichtpunten. Geen zin in de hele fietsroute? Kies dan één of twee mooie dag etappes.

Nog veel meer te zien en te doen in Karinthië

Naast wandelen, fietsen en zwemmen heeft Karinthië nog veel meer te bieden. Het heeft een aantal pittoreske dorpen en steden met een prachtige architectuur en een rijke geschiedenis. De regio is populair bij een grote doelgroep: van liefhebbers van watersport tot geschiedenis en van mountainbikers tot wandelaars. Zowel stellen - van jong tot oud - als gezinnen met kinderen weten Karinthië in de zomer tegenwoordig steeds beter te vinden. De vele zonuren en eindeloze (outdoor)mogelijkheden maken het een interessante bestemming voor een zomervakantie.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

Oostenrijk Waanzinnige Wereld