De kerstmarkt van Nordhorn

Nordhorn is een gezellige stad met ongeveer 50.000 inwoners. Het heeft, ook buiten de feestdagen om, een sfeervol centrum met typisch Duitse vakwerkhuizen. Dwars door de stad meandert de rivier de Vechte, wat voor een extra gezellige sfeer zorgt. 

In Nordhorn wordt ieder jaar van eind november tot eind december, net zoals in veel andere Duitse steden, een kerstmarkt georganiseerd. Een groot voordeel van de kerstmarkt van Nordhorn is dat het kleinschalig en daardoor minder massaal is dan de kerstmarkten in de grotere steden in Duitsland.

Niet alleen in het centrum is veel gezelligheid. Zo is in het stadspark (direct naast het centrum) bij Gecco Gasthouse tijdens de kerstperiode een winterbos geopend met mooi verlichte hutjes waar je sfeervol van een drankje kan genieten. Vooral in de weekenden komen er veel locals naar de kerstmarkt in Nordhorn, verwacht dus gezellige drukte!

Onze tip: Begin als het schemerig wordt (rond 16:00 uur) bij de kerstmarkt in het centrum en wandel tussendoor ook even naar Gecco Gasthouse voor een drankje. 's Avonds een hapje eten doe je gewoon op de kerstmarkt zelf. Op de kerstmarkt in het centrum van Nordhorn zijn veel eetkraampjes met verschillende lekkernijen te vinden. Krijg je maar geen genoeg van de gezellige kerstsfeer? Stap dan na je bezoek aan de kerstmarkt in het centrum van Nordhorn nog even in de auto naar de kerstmarkt in de dierentuin om de dag daar af te sluiten. Bekijk van tevoren wel de openingstijden van de kerstmarkt in de dierentuin, want de kerstmarkt daar is niet elke dag geopend.

Zien en doen op de kerstmarkt van Nordhorn

Tijdens de periode voor kerst is de feestelijk versierde binnenstad van Nordhorn verlicht met duizenden lampjes. In het centrum van de stad zijn zo’n 30 verschillende kraampjes te vinden waar je terecht kan voor iets lekkers te eten of te drinken, maar natuurlijk ook voor het kopen van cadeautjes voor thuis onder de boom. 

Naast gewoon lekker rondstruinen en kerstinkopen doen is er nog meer te doen op en rond de kerstmarkt. Zo stap je ’s avonds aan boord van een punschfahrt en maak je onder het genot van een warme glühwein een tochtje over de rivier de Vechte. Erg leuk om de sfeervolle kerstmarkt vanaf het water te bekijken. Lijkt jou dit ook leuk om te doen? Zorg dan dat je vooraf een plekje reserveert, want de punschfahrt is een populaire activiteit die snel vol zit. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@vvv-nordhorn.de. Zoals we al schreven is ook een bezoek aan het sfeervolle buitenterras van Gecco Gasthouse de moeite waard.

Neem tijdens je wandeling over de kerstmarkt ook zeker even een kijkje bij het podium op de hoofdstraat. Met een gevarieerd programma, van een ijsbeeldhouwer tot een zangduo, is hier de hele dag door wel iets te zien en te beleven. Ook kan je hier elke zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur de kerstman treffen. Leuk voor de kinderen dus!

kerstmarkt dierentuin nordhorn

Eten en drinken

Op zowel de kerstmarkt in het centrum als in de dierentuin zijn veel eet- en drinkkraampjes te vinden. Van echte Duitse curryworst tot vers gebakken wafels en van warme glühwein tot heiße Schoko mit Sahne; er is meer dan genoeg keuze voor de lekkere trek. Even binnen opwarmen? Dan zijn Bistro & Café Zeitlos im Park en Samocca leuke plekjes voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Voor lunch en diner kunnen we Pier99 (net buiten het centrum, mooi aan het water gelegen) aanraden.

Onze ervaring

Wat maakt de kerstmarkt van Nordhorn nou zo leuk? We benoemden het al eerder, maar de kleinschaligheid van de kerstmarkt in Nordhorn zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Het voelt knus, gezellig en sfeervol en dat is eigenlijk alles wat je van een kerstmarkt verwacht. Groot voordeel is ook de ligging, waardoor de kerstmarkt uit vrijwel heel Nederland goed en relatief snel te bereiken is. 

Als je houdt van ‘over de top’ en ‘hoe meer, hoe beter’ is de kerstmarkt van Nordhorn misschien niet de juiste keuze voor jou. Ga hier vooral naartoe als je een dagje voldoende vindt en je liever niet uren in de auto (of trein) zit om een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken. Ook voor gezinnen met kinderen is de kerstmarkt van Nordhorn een aanrader!

Liever een nachtje blijven? Groot gelijk! Bekijk en vergelijk alle hotels in Nordhorn op Booking.com.

Praktische informatie

De kerstmarkt van Nordhorn vond in 2023 plaats van maandag 27 november tot en met zaterdag 23 december. De data voor 2024 zijn op dit moment nog niet bekend, we delen ze meteen zodra we meer weten. De toegang tot de kerstmarkt in het centrum van Nordhorn is gratis. Om bij de kerstmarkt in Nordhorn te komen navigeer je naar Stadtring 60 in Nordhorn. Parkeer je auto op de grote parkeerplaats van het winkelcentrum en wandel in een paar minuten het centrum in. De snelste en makkelijkste manier om ‘s avonds bij de dierentuin te komen is gewoon met je eigen auto. Vanaf het centrum is het een paar minuten rijden.

Tip: Neem voldoende contant geld mee!

Het centrum en de omgeving van Nordhorn, maar ook zeker de kerstmarkt, verwelkomt ieder jaar vele Nederlanders, wat natuurlijk niet los te zien is van de gunstige ligging van de stad. Als je bij Denekamp (grofweg tussen Almelo en Enschede) de Nederlands-Duitse grens oversteekt rijd je de stad vrijwel meteen binnen. Niet zo gek dus, dat deze Duitse kerstmarkt onder Nederlanders enorm populair is. De kerstmarkt in Nordhorn is zeker leuk genoeg om je een dag te vermaken en onder te dompelen in de Duitse kerstsfeer. Combineer het eventueel met een extra dag in de natuur en je hebt gegarandeerd een paar fijne dagen.

Openingstijden kerstmarkt centrum Nordhorn 2024:

Maandag 11:00 – 20:00 uur
Dinsdag 11:00 – 20:00 uur
Woensdag 11:00 – 20:00 uur
Donderdag 11:00 – 22:00 uur
Vrijdag 11:00 – 21:00 uur
Zaterdag 11:00 – 21:00 uur
Zondag 14:00 – 20:00 uur

Wij bezochten Nordhorn op uitnodiging van VVV Nordhorn.  Het bezoek was gefinancierd door: Bundesministerium für Wohnen, Stadtenwicklung und Bauwesen.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Duitsland

kerstmarkt Nordhorn