Hoe kom ik op Klein Curacao?

Als je van plan bent om Klein Curacao te bezoeken, is het raadzaam om een georganiseerde excursie te boeken, aangezien het eiland onbewoond is en de voorzieningen er beperkt zijn. Er zijn verschillende aanbieders die een dagtocht/excursie naar Klein Curacao aanbieden, maar van alle aanbieders beschikken alleen Miss Ann en Mermaid over een beachhouse met faciliteiten.

Bij de beachhouses van Miss Ann en Mermaid zijn toiletten, een (zoetwater) douche, ruimte om je om te kleden, parasols, ligbedden, drinkwater en snorkeluitrusting aanwezig. Eten en drinken is meestal bij de excursie inbegrepen, maar controleer dit zelf even als je gaat boeken. Ook tijdens de boottocht wordt drinken aangeboden, is een toilet aanwezig en staat de crew tot je beschikking, voor het geval je vragen hebt of onverhoopt zeeziek wordt.

Let op: De zee kan wild zijn, hierdoor worden er regelmatig mensen zeeziek. Dit is natuurlijk vervelend, maar meestal snel weer over. Om dit te voorkomen kan je 1 of 2 reispilletjes nemen voor je aan boord stapt. Tijdens de boottocht terug naar Curacao komt zeeziekte minder vaak voor.

Dit is er te doen op Klein Curacao

Klein Curacao is, zoals de naam al doet vermoeden, klein. Het eiland is iets meer dan 2 vierkante kilometer groot en je vindt hier dan ook geen winkeltjes of horecagelegenheden. Je zal het moeten doen met de zon, zee en het strand. En dat is zeker geen straf! Ga snorkelen en spot zeeschildpadden in het heldere water, geniet van de zon, maak een wandeling over het onbewoonde eiland en neem een kijkje in de vuurtoren en bij het scheepswrak.

Goed om te weten: Op Klein Curacao heb je maar beperkt bereik met je mobiele telefoon en is geen wifi aanwezig. Even lekker offline ontspannen dus!

klein curacao excursie

Bezienswaardigheden Klein Curacao

Naast het kraakheldere water en de witte stranden zijn er nog twee bezienswaardigheden op dit kleine eiland te vinden. Midden op het onbewoonde eiland staat een oude vuurtoren die dateert uit 1850. Stap zeker even naar binnen voor een mooi uitzicht over het eiland. Een stukje verderop, aan de andere kant van het eiland (waar de zee en stroming te wild is om te zwemmen), ligt een oud scheepswrak. Via een verhard pad kan je vanaf het strand naar zowel de vuurtoren als het scheepswrak wandelen.

vuurtoren klein curacao

Paklijst

Wat moet je meenemen naar Klein Curacao? Niet zo veel, maar er zijn zeker een aantal spullen die je zeker niet mag vergeten. Zo is zonnebrand onmisbaar, want op het onbewoonde eiland is maar weinig schaduw te vinden. Zoek een plekje onder een van de parasols en smeer je regelmatig in. De zon is erg krachtig, waardoor je snel verbrandt.

Hieronder hebben we alles wat je mee moet nemen naar Klein Curacao voor je op een rijtje gezet. We gaan er voor het gemak even vanuit dat je een dagtrip/excursie hebt geboekt waar eten en drinken bij zijn inbegrepen.

Meenemen naar Klein Curacao:

  • Zonnebrand
  • Strandhanddoek
  • Pet of hoed
  • Zonnebril
  • Snorkelset
  • Reispilletjes
  • Droge/schone kleding
  • Fotocamera, GoPro, drone
  • Eventueel een flesje water en iets te eten

Lees ook: Praktische tips voor je vakantie naar Curacao

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Curaçao

klein curacao