Wandelroute Koelevaartsveen Dwingelderveld

De wandelroute Koelevaartsveen loopt voornamelijk door het bos en daardoor over onverharde paden. Af en toe kom je op een open veld waar vennetjes en heide je uitzicht zijn. Voor mensen die slecht ter been zijn is deze route helaas geen goed idee. Als je een kinderwagen bij je hebt kan je ook beter een andere route kiezen.

De Koelevaartsveen wandeling is 5,5 kilometer lang en de kleur van de route is blauw. Je wandelt een dik uur, maar onderweg kom je voldoende bankjes en picknick tafels tegen om even uit te rusten of te genieten van de rust en de prachtige omgeving. 

Lees ook: Dit zijn alle wandelroutes in NP Dwingelderveld

dwingelderveld wandelroutes startpunt

Startpunt en parkeren

Het maakt niet uit als je vanuit Zwolle of Groningen komt: op de A28 neem je afslag Spier en onderaan de afslag sla je linksaf, de N855 op. Je rijdt verder richting Dwingeloo, voorbij Hotel Van Der Valk, waar je trouwens ook je auto (of fiets) kunt parkeren. Op deze plek starten namelijk veel wandelroutes door het Dwingelderveld.

Als je kiest voor de Koelevaartsveenwandeling moet je nog een klein stukje doorrijden. Vlak voor het punt waar de weg rechtsaf buigt zie je links een parkeerplaats. Vanaf daar start de Koelevaartsveenwandeling, maar ook de Lheederzandwandeling en het Natuurpad Lheederzand. Je kan hier gratis parkeren en de toegang tot het bos is uiteraard ook gratis.

dwingelderveld koelevaartsveenwandeling

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

doen in vakantie Drenthe