De grootste waterval van Centraal-Europa

In het National Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland, liggen de Krimmler watervallen. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld.

De bovenste waterval heeft een valhoogte van 140 meter, de middelste van 100 meter en de laagste weer 140 meter. De middelste waterval wordt beschouwd als de mooiste. Vanaf hier heb je namelijk een fraai uitzicht op zowel de bovenste trap van de waterval als over het dal.

krimml watervallen
krimml
Krimmler waterval

Vanaf Gerlos naar de Krimmler watervallen

Verblijf je in Gerlos en ben je van plan om de Krimmler watervallen te bezoeken, dan zouden wij dat zeker aanraden. Je rijdt via de Gerlosspass naar Krimml, onderweg heb je een fantastisch uitzicht. Vanaf Gerlos is het ongeveer een half uur rijden naar de watervallen. De watervallen zijn tussen medio april tot eind oktober dagelijks geopend.

Een dagticket voor de Gerlos Alpenstrasse kost €12 per auto en €8,50 voor een motor. Met een ticket mag je de hele dag over de pas rijden, dus ook weer terug naar je accommodatie in Gerlos. Deze prijzen zijn door ons voor het laatst gecontroleerd in juli 2024.

Hoe kom je er?

Om bij de Krimmler watervallen te komen stel je je navigatie in op: Oberkrimml 108, 5743 Oberkrimml, Oostenrijk. De parkeerplaatsen staan duidelijk aangegeven. Kan niet missen!

Parkeren bij de Krimmler watervallen

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Krimmler watervallen. Je kan kiezen tussen P1 t/m P4. Wij parkeerden op P3 en betaalden €5 voor een hele dag. Neem wel contant geld mee, want bij de parkeerplaats kan je niet pinnen.

Wat kost een bezoek aan de Krimmler watervallen?

Vanaf de parkeerplaats (zo'n 3 minuten vanaf P3) loop je naar het grote gebouw, het Wasserfallzentrum. Vanaf daar loop je onder de weg door om vervolgens bij het houten huisje aan de rechterkant je ticket te kopen. Bij het Wasserfallzentrum is er de mogelijkheid om souvenirs te kopen. In de buurt vind je ook de toiletten.

De entree voor een bezoek aan de Krimmler watervallen kost voor volwassenen €8 per persoon. Kinderen tot en met 15 jaar betalen €4 en kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar boven. Beschik je over een SalzburgerLand Card? Dan mag je de waterval gratis bezoeken. Deze prijzen zijn door ons voor het laatst gecontroleerd in juli 2024.

Wandelen naar boven

Helemaal naar boven is het ongeveer 4 kilometer lopen en vooral het laatste gedeelte loopt vrij stijl omhoog. Als je lekker doorloopt ben je in totaal vanaf beneden, naar boven, naar beneden, zo'n 3 uur onderweg.

Ondanks dat het laatste stuk van de route vrij stijl is, is het ook mogelijk om de route met een kinderwagen te lopen. De route is ook erg geschikt voor kinderen. Het natuurgeweld is prachtig om te zien. Een hele ervaring! Onderweg kan je even uitrusten bij een restaurant. Ze hebben een uitgebreide kaart, dus voor ieder wat wils. Neem ook zelf voldoende eten en drinken mee. Veel plezier bij de Krimmler watervallen! Op deze website kan je een overzicht van de watervallen en uitzichtpunten onderweg bekijken.

Trek goede wandelschoenen aan, op sommige gedeeltes kan het glad zijn.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

krimml watervallen