krimml watervallen
Europa,  Oostenrijk

De Krimmler watervallen in Oostenrijk bezoeken

Bijgewerkt op 24 mei 2023

Tijdens onze roadtrip door Oostenrijk in de zomer bezochten we de Krimmler watervallen. Een leuke ervaring en zeer de moeite waard als je in de buurt bent. In dit artikel geven we je een aantal tips die goed van pas komen als je de Krimmler watervallen ook gaat bezoeken.

krimml
Krimmler waterval

In het National Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland, liggen de Krimmler watervallen. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld.

De bovenste waterval heeft een valhoogte van 140 meter, de middelste van 100 meter en de laagste weer 140 meter. De middelste waterval wordt beschouwd als de mooiste. Vanaf hier heb je namelijk een fraai uitzicht op zowel de bovenste trap van de waterval als over het dal.

krimml watervallen

Vanaf Gerlos naar de Krimmler watervallen

Verblijf je in Gerlos en ben je van plan om de Krimmler watervallen te bezoeken, dan zouden wij dat zeker aanraden. Je rijdt via de Gerlosspass naar Krimml, onderweg heb je een fantastisch uitzicht. Vanaf Gerlos is het ongeveer een half uur rijden naar de watervallen. De watervallen zijn tussen medio april tot eind oktober dagelijks geopend.

Een dagticket voor de Gerlosspass kost €11 per auto en €8 voor een motor en (prijzen van 2023). Met een ticket mag je de hele dag over de pas rijden, dus ook weer terug naar je accommodatie in Gerlos.

Hoe kom je er?

Stel je navigatie in op: Oberkrimml 108, 5743 Oberkrimml, Oostenrijk. De parkeerplaatsen staan duidelijk aangegeven. Kan niet missen!

Parkeren bij de Krimmler watervallen

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Krimmler watervallen. Je kan kiezen tussen P1 t/m P4. Wij parkeerden op P3 en betaalden €5 voor een hele dag. Neem wel contant geld mee, want bij de parkeerplaats kan je niet pinnen.

Wat kost een bezoek aan de Krimmler watervallen?

Vanaf de parkeerplaats (zo’n 3 minuten vanaf P3) loop je naar het grote gebouw, het Wasserfallzentrum. Vanaf daar loop je onder de weg door om vervolgens bij het houten huisje aan de rechterkant je ticket te kopen. Bij het Wasserfallzentrum is er de mogelijkheid om souvenirs te kopen. In de buurt vind je ook de toiletten.

De entree voor een bezoek aan de Krimmler watervallen kost in 2023 voor volwassenen €8 per persoon. Kinderen betalen €4 en kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar boven. Beschik je over een SalzburgerLand Card? Dan mag je de waterval gratis bezoeken.

Wandelen naar boven

Helemaal naar boven is het ongeveer 4 kilometer lopen en vooral het laatste gedeelte loopt vrij stijl omhoog. Als je lekker doorloopt ben je in totaal vanaf beneden, naar boven, naar beneden, zo’n 3 uur onderweg.

Zorg voor goede wandelschoenen, op sommige gedeeltes kan het glad zijn

Ondanks dat het laatste stuk van de route vrij stijl is, is het ook mogelijk om de route met een kinderwagen te lopen. De route is ook erg geschikt voor kinderen. Het natuurgeweld is prachtig om te zien. Een hele ervaring! Onderweg kan je even uitrusten bij een restaurant. Ze hebben een uitgebreide kaart, dus voor ieder wat wils. Neem ook zelf voldoende eten en drinken mee.

Veel plezier bij de mooie Krimmler watervallen! Tip: Bekijk hier voor een schematische weergave van de watervallen.