kundler klamm
Europa,  Oostenrijk

Wandelen door de Kundler Klamm in Oostenrijk

Bijgewerkt op 23 februari 2023

De Kundler Klamm is één van de mooiste natuurkloven van Oostenrijk. De route begint volgens veel websites in Mühltal. Wij begonnen de route vanuit Kundl. We konden hier op internet nog vrij weinig over vinden, dus we schrijven er dit artikel over. Zo kan jij ook vanaf Kundl de Kundler Klamm in Oostenrijk bezoeken en weet je na het lezen van dit artikel alles wat je zou moeten weten om er een zorgeloos uitstapje van te maken.

Het restaurant in de kloof is op maandag gesloten

Kundler Klamm vanuit Kundl

Zoals we hierboven al schreven, begint de route volgens veel websites en informatie boekjes in Mühltal. Wij begonnen de route in Kundl, omdat dat voor ons dichterbij was. Je loopt de route dus in omgekeerde volgorde.

De route kent weinig hoogteverschillen. Dat maakt het gemakkelijk om met bijvoorbeeld een kinderwagen te bezoeken. Ook kinderen gaan een bezoekje aan de kloof waarderen, als ze het lopen zat zijn kan je namelijk elk moment omkeren en terug naar de parkeerplaats lopen. De route is niet moeilijk en daardoor ook zeer geschikt als gezinsuitje.

Waar parkeren Kundler Klamm in Kundl?

Als je er ook voor kiest om de Kundler Klamm te bezoeken vanuit Kundl kun je makkelijk en relatief goedkoop parkeren bij de ingang van de kloof. Parkeren voor een hele dag kost €5 per auto en is zowel contant als met pin te betalen. Je kunt ook gewoon per uur betalen, dan betaal je één euro per uur, met een maximum van €5 per dag. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op wat wij betaalden in 2020 en kunnen inmiddels afwijken.

Stel je navigatie in op: Klammstraße 34, 6250 Kundl, Oostenrijk. Je kan een bezoek aan de kloof goed combineren met een bezoekje aan Rattenberg: de oudste stad van Oostenrijk.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en reisinspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Misschien vind je dit ook leuk:

Oostenrijk Waanzinnige Wereld