Vakantiepark Molecaten Noordduinen

Ons verblijf begon op vakantiepark Molecaten in Katwijk aan Zee. De pipo-wagen stond voor ons klaar en trok veel bekijks. Omdat er aan de buitenkant van de pipo-wagen ruimte was gemaakt voor het presenteren van folders over de omgeving, diende het direct als een soort VVV-punt. En handig, want wij hadden zo alle tips voor de omgeving ook bij de hand.

Streek van Verrassingen
Het Streekhuisje waar wij in verbleven

Surfen in Katwijk aan Zee

Veel tijd om te genieten van onze pipo-wagen hadden we niet, want we werden om 10:00 uur verwacht bij Surfschool Katwijk. Maaike werd direct in een wetsuit gehesen voor haar eerste surfles! Daar moesten natuurlijk wel foto’s van gemaakt worden, dus Carlo besloot aan de kant te blijven en dit moment vast te leggen.

Surflessen bij Surfschool Katwijk zijn heel laagdrempelig en makkelijk te volgen. De instructeurs geven duidelijke uitleg en hebben geduld, zodat jij op je eigen tempo kan leren surfen. En dat ging bij Maaike best goed! Wil jij ook leren surfen? Neem voor meer info en de tarieven een kijkje op de website van de surfschool.

surfen katwijk aan zee
Surfen in Katwijk aan Zee

Eten en drinken in Katwijk aan Zee

Het gezellige aan het strand van Katwijk aan Zee vonden wij de vele strandtenten. Kwalitatief zitten er eigenlijk alleen maar toppers tussen. Zo hebben wij heerlijk gegeten bij Strandpaviljoen Surf en Beach (aanrader: broodje hete kip!) en Strandpaviljoen Zand. 

Fietsen in Katwijk aan Zee en Leiden

De regio leent zich goed voor lange en mooie fietstochten door verschillende plaatsen en natuurlijk de duinen. Zo kan je door middel van fietsknooppunten een mooie route fietsen die je langs de stuk voor stuk gezellige plaatsen Valkenburg, Oegstgeest en Wassenaar voert. Voor meer fietsroutes in de omgeving van Leiden en Katwijk aan Zee kan je deze website raadplegen.

Duinen Katwijk aan Zee

Op naar Leiden

Na ons heerlijke ontbijt was het tijd om in de auto te stappen. We gaan naar Leiden! Erg leuk, want de stad Leiden stond al lang hoog op ons lijstje.

In Leiden zijn veel mogelijkheden om je auto te parkeren. Vanaf meerdere parkeergarages wandel je makkelijk de stad in. Wij parkeerden onze auto in parkeergarage Lammermarkt. Vanaf hier loop je zo het centrum in. Je kunt natuurlijk ook met de trein naar Leiden reizen en de bus naar het strand van Katwijk aan Zee nemen. Het treinstation van Leiden ligt op loopafstand van het centrum.

leiden

Eten en drinken in Leiden

Leiden is een heerlijke stad met veel diverse, goede en gezellige horeca. Wij hebben geluncht bij Freddy’s Gastrobar. Freddy’s Gastrobar is te vinden tussen het station en het centrum, direct onder het hoofdkantoor van Heineken. Het restaurant is geopend in maart 2022 en serveert echt heerlijke gerechten en cocktails. Onze aanraders: Club Sandwich krokante kip en de sandwich Zalm Benedict.

Wat te doen in Leiden

Veel mensen vragen zich af wat er allemaal te doen is in Leiden. Nou, ontzettend veel leuks kunnen wij je vertellen! Bij mooi weer kan je heerlijk door de stad slenteren. Strijk ook zeker even neer op één van de gezellige pleintjes of in de groene plantsoenen en stadsparken.

Leiden staat vooral bekend om haar vele musea. Zo vind je hier onder andere het bekende Naturalis, Hortus Botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden. Stuk voor stuk aanraders om te bezoeken. Bekijk hier alle musea in Leiden en de directe omgeving.

Als laatste tippen we graag nog de stadswandelingen door Leiden. Wij liepen de Rembrandt Route, waarbij je in de voetsporen van de beroemde kunstenaar treedt. Een andere (fotogenieke) aanrader is de Leidse hofjes route.

Overnachten in Leiden en Katwijk

Ben je op zoek naar een goed hotel of sfeervol B&B in Leiden of Katwijk? Via Booking.com kan je verschillende accommodaties vergelijken en de beschikbaarheid controleren. Ga je liever voor een unieke overnachting? Bekijk dan het aanbod van Vipio in Leiden en Katwijk. Waar je ook verblijft en wat je ook gaat doen, wij wensen je veel plezier in Leiden en Katwijk aan Zee!

Katwijk aan Zee
Het prachtige strand van Katwijk aan Zee

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Zuid-Holland

Strand Katwijk aan Zee