daf Drents kwartiertje
Drenthe,  Nederland

Met een Dafje door Drenthe

Bijgewerkt op 12 juni 2021

Voor ons project Drenthe (her)ontdekken waren wij op bezoek bij Het Drents Kwartiertje in Hooghalen. Bij Het Drents Kwartiertje kun je ontzettend veel leuke (groeps)activiteiten doen. Daarover later meer! Eerst gaan we op pad met ons oude Dafje door Drenthe.

dafje binnenkant

Terug in de tijd

Vrijdagmiddag, we wandelen het terrein van Het Drents Kwartiertje in Hooghalen, vlakbij het TT circuit in Assen, op. Meteen zien we ze staan: De oude Dafjes. Een geweldig mooi gezicht! Ze zijn oud, maar ontzettend fotogeniek. Misschien juist wel omdat ze zo oud zijn. Vraag je opa of oma maar eens, eigenlijk kent iedere oudere de oude Dafjes nog wel.

Klaar voor vertrek

Na een duidelijke en uitgebreide uitleg over hoe de Daf werkt en wat we kunnen verwachten zijn we klaar voor vertrek. Alles gaat eigenlijk precies zoals ons is uitgelegd. Vooraf was het even spannend, maar eenmaal in de auto gaat het eigenlijk direct goed. Met de raampjes open en de wind door onze haren is het nu al genieten!

Via de prachtige landschappen van Drenthe rijden we door allerlei mooie dorpjes. Zo rijden we eerst langs het TT circuit in Assen, om vervolgens via het centrum van Assen en Rolde in Borger uit te komen.

Je kunt er voor kiezen om onderweg een terrasje te pakken of bijvoorbeeld Hunebedden te bekijken. Wij kozen voor een terrasje in Schoonloo. Even genieten van een alcoholvrij biertje en weer door!

dafje Drenthe

Veel bekijks

Onderweg kom je vooral bij mooi weer veel fietsers en wandelaars tegen. De meeste mensen steken hun hand op of zwaaien naar je. Dit komt natuurlijk door de unieke verschijning die de Daf is, maar ook door het geluid dat de auto maakt. Je hoort hem van ver aankomen.

De mensen op de terrassen kijken eigenlijk allemaal wel even op als je langs rijdt. Dat voelt best vreemd, maar wel heel leuk! Vooral een grote stoet met Dafjes is vanaf het terras natuurlijk een fantastisch gezicht.

Het prachtige Drentse landschap

Na Schoonloo rijden we via Grolloo en Ekehaar weer richting Hooghalen. Misschien is dit wel het mooiste stuk van de route! Je rijdt hier namelijk door het prachtige Drentse landschap en hier voelt het – zelfs voor ons als Drenten – een beetje als buitenland.

Verdwalen doe je trouwens niet, want je hebt een overzichtelijke routekaart bij je. Tevens staat de Route de TT onderweg duidelijk aangegeven door middel van gele bordjes. Kan niet missen dus!

Wat kun je nog meer doen bij Het Drents Kwartiertje?

Naast het rijden met een Dafje door Drenthe kun je bij Het Drents Kwartiertje nog veel meer leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Solex of E-chopper rijden, een kookworkshop volgen of één van de leuke spellen zoals ‘Ontmasker de mol’ en ‘Ik hou van Drenthe’ spelen.

Kijk voor alle uitjes en activiteiten eens op de website van Het Drents Kwartiertje.

dafje door Drenthe

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 10.000 mensen gingen jou al voor!

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.