skyalps dolomieten
Europa,  Italië,  Wintersport

Met SkyAlps naar de Dolomieten in Zuid-Tirol

Bijgewerkt op 27 januari 2023

Binnen 2 uur met SkyAlps van Antwerpen naar het hart van de Dolomieten: wie wil dat nou niet?! Vanaf 21 december 2022 vliegt SkyAlps drie keer per week met een directe verbinding van Antwerpen naar Bolzano. Vanuit Bolzano kun je vervolgens een transfer nemen naar één van de prachtige skigebieden in het Italiaanse Zuid-Tirol. Het eerste skigebied ligt op maar een half uur rijden vanaf de luchthaven.

Vanuit Nederland en België is dit de perfecte verbinding met de skigebieden van Zuid-Tirol

Met de auto doe je er al snel zo’n 11 uur (zonder pauzes) over om in de Dolomieten te komen, maar met deze vlucht van SkyAlps sta je heel snel in de Italiaanse Dolomieten. De vlucht duurt slechts 2 uur.

Over SkyAlps

SkyAlps vliegt met relatief kleine vliegtuigen met maar 78 zitplaatsen naar haar bestemmingen. Dit is heel wat anders dan de ‘grote jongens’, maar het brengt ook een heel andere – en vooral leuke – belevenis met zich mee. Op dit moment vertrekt er drie keer per week (op woensdag, zaterdag en zondag) een vlucht van SkyAlps van Antwerpen naar Bolzano en andersom.

De toestellen van SkyAlps zijn zogehete De Havilland Dash (DHC-8-Q400). Deze vliegtuigen staan bekend als moderne, stille en kleine toestellen die voornamelijk voor regionale vluchten worden ingezet.

De SkyAlps turboprop toestellen kunnen een korte vlucht bijna net zo snel afleggen als een ‘normaal’ vliegtuig, maar met een lagere CO2 uitstoot. Zo doet SkyAlps er zo veel mogelijk aan om haar ‘footprint’ zo klein mogelijk te houden. Maar uiteraard wel in combinatie met een zo comfortabel mogelijke ervaring. 

De vliegtuigen van SkyAlps zijn voorzien van voldoende bagageruimte, zodat je eventueel je eigen ski’s en andere wintersport bagage – tegen bijbetaling – mee kunt nemen. Daarnaast zijn Rotterdam The Hague Airport en Bolzano Airport kleine vliegvelden. Dit zorgt ervoor dat je je vliegvakantie relaxed start.

Skigebied Alta Badia

Wij verbleven 3 nachten in het dorp La Villa in het skigebied Alta Badia, dat onderdeel is van Dolomiti Superski: een skigebied met meer dan 1200 kilometer pistes. Vanuit La Villa (in Italië ook wel La Ila genoemd) kom je al skiënd gemakkelijk in onder andere Corvara, waar je de bij liefhebbers bekende Sellaronda kunt skiën: een 40 kilometer lange route over de brede pistes van de Dolomieten.

Wil je meer weten over de Sellaronda? Lees dan zeker het artikel over de Sellaronda van The Hike.

sella ronda dolomieten
Het uitzicht tijdens de Sellaronda skitocht

Alta Badia beschikt zelf over zo’n 130 kilometer skipistes. Het waanzinnige uitzicht krijg je er gratis bij. Er zijn veel blauwe en rode pistes te vinden in Alta Badia. Dit maakt het gebied erg geschikt voor beginners, maar ook gevorderden zullen zich hier goed vermaken.

Hotel Antines in La Villa

Onze slaapplaats voor deze dagen was Hotel Antines, een heerlijk 4-sterrenhotel met wellness. Onze 2-persoons kamer was ruim opgezet met een groot balkon en ruime badkamer met douche en bad. ’s Ochtends genoten we van een heerlijk ontbijtbuffet, waarna we met onze in het dorp gehuurde ski’s direct naar de skilift voor de deur liepen.

Na een dag skiën doken we graag even de wellness in. In de wellness van Hotel Antines vind je een zwembad, diverse sauna’s en een heerlijke lounge-area. Als we weer opgefrist waren dronken we een goede cocktail of biertje in de bar, om vervolgens aan te schuiven voor een uitgebreid en vooral heerlijk diner. Het eten is hier elke dag een feestje! Dat geldt trouwens voor de hele regio Zuid-Tirol.

Met SkyAlps naar de Dolomieten

Nieuwsgierig naar meer? Op onze Instagram hebben we de stories van ons verblijf in de Dolomieten overzichtelijk gebundeld, zodat jij ze terug kunt kijken! Ben je na het lezen van ons verhaal en het bekijken van onze stories ook van plan om met SkyAlps naar de Dolomieten te vliegen? Neem dan zeker even een kijkje op de website van SkyAlps.

skyalps vliegtuig binnenkant
Italië Waanzinnige Wereld