Over SkyAlps

SkyAlps vliegt met relatief kleine vliegtuigen met maar 78 zitplaatsen naar haar bestemmingen. Dit is heel wat anders dan de 'grote jongens', maar het brengt ook een heel andere - en vooral leuke - belevenis met zich mee. Op dit moment vertrekt er drie keer per week (op woensdag, zaterdag en zondag) een vlucht van SkyAlps van Antwerpen naar Bolzano en andersom.

Vanuit Nederland en België is dit de perfecte verbinding met de skigebieden van Zuid-Tirol

De toestellen van SkyAlps zijn zogehete De Havilland Dash (DHC-8-Q400). Deze vliegtuigen staan bekend als moderne, stille en kleine toestellen die voornamelijk voor regionale vluchten worden ingezet. De SkyAlps turboprop toestellen kunnen een korte vlucht bijna net zo snel afleggen als een 'normaal' vliegtuig, maar met een lagere CO2 uitstoot. Zo doet SkyAlps er zo veel mogelijk aan om haar 'footprint' zo klein mogelijk te houden. Maar uiteraard wel in combinatie met een zo comfortabel mogelijke ervaring. 

De vliegtuigen van SkyAlps zijn voorzien van voldoende bagageruimte, zodat je eventueel je eigen ski’s en andere wintersport bagage - tegen bijbetaling - mee kunt nemen. Daarnaast is Bolzano Airport een kleine luchthaven, dat ervoor zorgt dat je je vakantie relaxed start.

Skigebied Alta Badia

Wij verbleven 3 nachten in het dorp La Villa in het skigebied Alta Badia, dat onderdeel is van Dolomiti Superski: een skigebied met meer dan 1200 kilometer pistes in Italië. Vanuit La Villa (in Italië ook wel La Ila genoemd) kom je al skiënd gemakkelijk in onder andere Corvara, waar je de bij liefhebbers bekende Sellaronda kunt skiën: een 40 kilometer lange route over de brede pistes van de Dolomieten. Wil je meer weten over de Sellaronda? Lees dan het artikel over de Sellaronda van The Outdoors.

Alta Badia beschikt zelf over zo'n 130 kilometer skipistes. Het waanzinnige uitzicht krijg je er gratis bij. Er zijn veel blauwe en rode pistes te vinden in Alta Badia. Dit maakt het gebied erg geschikt voor beginners, maar ook gevorderden zullen zich hier goed vermaken.

sella ronda dolomieten

Hotel Antines in La Villa

Onze slaapplaats voor deze dagen was Hotel Antines, een heerlijk 4-sterrenhotel met wellness. Onze 2-persoons kamer was ruim opgezet met een groot balkon en ruime badkamer met douche en bad. ’s Ochtends genoten we van een heerlijk ontbijtbuffet, waarna we met onze in het dorp gehuurde ski's direct naar de skilift voor de deur liepen.

Na een dag skiën doken we graag even de wellness in. In de wellness van Hotel Antines vind je een zwembad, diverse sauna’s en een heerlijke lounge-area. Als we weer opgefrist waren dronken we een goede cocktail of biertje in de bar, om vervolgens aan te schuiven voor een uitgebreid en vooral heerlijk diner. Het eten is hier elke dag een feestje! Dat geldt trouwens voor de hele regio Zuid-Tirol.

Met SkyAlps naar de Dolomieten

Ben je na het lezen van ons verhaal ook van plan om met SkyAlps naar de Dolomieten te vliegen? Bekijk dan de website van SkyAlps voor meer informatie en het boeken van tickets.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Italië

skyalps dolomieten