Montreal

We trappen deze lijst van mooiste steden in het oosten van Canada af met Montreal. Montreal wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd en dat kun je eigenlijk alleen maar beamen als je door de straten van de stad loopt. De gezellige koffietentjes, chique boetiekjes en oude kerken doen niet onder voor Parijs, om over het groene stadspark nog maar te zwijgen. Vanuit het park, dat op een enorme heuvel gelegen is, kijk je uit over Montreal. Klaar om cultuur, geschiedenis en creativiteit op te snuiven?

mooiste steden canada Montreal
Foto: Nancy Bourque / Pexels

Québec

De stad Québec is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en telt iets meer dan een half miljoen inwoners. In het verleden is de stad een tijdje in zowel Franse als Engelse handen geweest, waardoor deze historische stad vol bezienswaardigheden zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het oude centrum van de stad staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In en rond Québec liggen verschillende natuurparken waar je uren tussen de bergen wandelt en met een beetje geluk ook nog elanden, wolven en zwarte beren spot.

Uniek: Québec is de enige Noord-Amerikaanse stad waarvan de stadsmuren bewaard zijn gebleven.

Québec Canada
Foto: Julius Romeus / Pexels

Toronto

Met bijna 3 miljoen inwoners is Toronto niet alleen de grootste stad, maar ook het economische centrum van Canada. Op het gebied van onder andere financiën, telecommunicatie, media en (medische) wetenschap is het zelfs de belangrijkste stad van het land. De wereldberoemde CN Tower was tot 2007 het hoogste bouwwerk ter wereld. Vanwege de enorme wolkenkrabbers die de skyline van Toronto vormen is de vergelijking met New York of een andere Amerikaanse grote stad al snel gemaakt, maar Toronto is meer dan alleen maar wolkenkrabbers.

Toronto ligt aan het Ontariomeer en in dit meer vind je de vijftien Toronto Islands. Deze eilanden liggen op ongeveer een kwartier varen vanaf de kust en zijn door bruggen met elkaar verbonden. Op de (kleine) eilanden kan je relaxen op een van de zandstranden of de attractieparken zoals het Centreville Amusement Park bezoeken.

De metropool Toronto telt elf wijken. Westside is ongetwijfeld een van de meest hippe buurten van de stad. In deze multiculturele buurt spot je de ene sierlijke gevel na de andere, fotografeer je street art en shop je bij de leukste (vintage)winkeltjes. En over shoppen gesproken: bekijk ook zeker even het Toronto Eaton Centre. Dit ondergrondse winkelcentrum telt zo'n 330 winkels, is 150.000 m² groot en is een must-visit voor mensen die van shoppen houden.

toronto canada
Foto: Ennvisionn / Pexels

Ottowa

De laatste stad van dit lijstje met de mooiste steden van Oost-Canada is de hoofdstad Ottawa. Ook al staat deze stad onderaan in dit artikel, het is zeker niet de minste! Met een miljoen inwoners is Ottawa een van de grootste steden van Canada en nog steeds ontwikkelt de stad zich razendsnel, het is namelijk het kloppend hart van de hightechindustrie van het land.

Daarnaast is Ottawa een groene stad met veel natuur: fleurige parken en publieke tuinen voeren je van de ene groene oase naar de andere. De rivieren Ottawa, Rideau en Gatineau 'kronkelen' alledrie door de stad en dat maakt het toch nog een beetje extra bijzonder om hier te zijn.

ottawa canada
Foto: Tetyana Kovyrina / Pexels

Vlieg naar Oost-Canada met Air Transat

Zie jij een stedentrip naar één van deze Canadese wereldsteden ook wel zitten? Sinds 2023 vlieg je dagelijks en rechtstreeks vanaf Schiphol naar de mooiste steden van Oost-Canada met Air Transat. Air Transat vliegt vanaf april tot eind oktober vier dagen per week naar Toronto en de andere drie dagen van de week naar Montreal. Vanaf beide bestemmingen stap je gemakkelijk over naar Calgary, Quebec of Vancouver. Een ideale manier om meer van Canada te zien. Nieuwsgierig of direct vliegtickets boeken? Neem dan een kijkje op de website van Air Transat.

Kopafbeelding: Jonathan Cooper / Pexels

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Canada

mooiste steden canada