Zlatni Rat: Het mooiste strand van Europa (of de wereld)

Zlatni Rat staat in vele lijstjes op nummer 1 als het gaat om mooiste stranden van Europa. En terecht! Want het is hier prachtig. Eigenlijk zie je pas vanuit de lucht hoe mooi het hier is. Het strand is hagelwit en de zee is blauwer dan blauw. Er zijn zelfs mensen die beweren dat Zlatni Rat het mooiste strand van de wereld is.

Wist je dat Zlatni Rat één van de weinige zandstranden van Kroatië is?

Letterlijk vertaald betekent Zlatni Rat Gouden Hoorn. Het strand heeft haar naam te danken aan de punt waarin het in het water loopt: een hoorn. De vorm van de 'hoorn' verandert continu door invloed van de stroming, golven en de wind.

zlatni rat brac
Zlatni Rat

Hoe kom je bij Zlatni Rat?

Zlatni Rat ligt bij het plaatsje Bol in het zuiden van het eiland Brac. Het strand is makkelijk te vinden en staat goed aangegeven door middel van bordjes.

Het strand is makkelijk te bereiken met de auto en parkeren doe je vlakbij het strand voor omgerekend een paar euro per dag. Blijf je maar een paar uurtjes? Geef dit dan aan bij de parkeerwachter. De kans dat je korting krijgt is aanwezig. Vanaf de parkeerplaats wandel je in een paar minuten naar het strand.

Vanuit Bol rijdt er elk halfuur ook een treintje die je naar Zlatni Rat brengt. Ga je liever lopend vanuit Bol naar Zlatni Rat? Vanaf het centrum van Bol is het ongeveer 1,5 kilometer naar Zlatni Rat.

Locatie Zlatni Rat op kaart

Faciliteiten bij Zlatni Rat

Omdat Zlatni Rat een drukbezocht strand is vind je er veel restaurantjes en beach-barretjes. Hierdoor verliest het haar charme toch wel een beetje, maar dat is natuurlijk vaker het geval bij toeristische trekpleisters. Naast de vele horeca gelegenheden op en in de buurt van het strand vind je er (tegen betaling) ook toiletten en douches. Ook zijn er veel watersport mogelijkheden.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Kroatië

zlatni rat uit de lucht