mountainbike route grolloo
Drenthe,  Nederland

Drenthe ontdekken: Mountainbike route Grolloo

Bijgewerkt op 30 mei 2021

In november waren wij een dag te gast bij Joytime in Grolloo. Naast de leuke activiteiten die ze op hun locatie te bieden hebben start er – letterlijk voor de deur – een mountainbike route door de mooie omgeving van Grolloo. In dit artikel lees vanaf waar je precies kunt starten, waar je eventueel je auto kunt parkeren en hoe je er komt.

Meer over Mountainbike route Grolloo

Deze route van ongeveer 15 km bestaat voornamelijk uit singletracks en ligt in het bos- en natuurgebied de Moere nabij Grolloo.

De route is voor elk niveau MTB’er goed te doen. Halverwege het parcours zit een uitdagende bult, maar beginnende mountainbikers kunnen hier omheen. Er is een verbindingsroute met de route in Gieten/Gasselte gemaakt.

Hoe kom je er?

Navigeer naar: Oostereind 12a, 9444 XD Grolloo.

Wanneer je vanaf Assen de N33 volgt richting Veendam neem je de afslag Rolde/Grolloo. Vanuit Emmen rijd je via Schoonoord en Schoonloo richting Grolloo. In Grolloo aangekomen volg je op de rotonde de weg richting Papenvoort. Volg deze weg tot de bosrand (ca. 500 meter). Hier vind je rechts van de weg Klimpark Outdoor Grolloo, ons Outdoor Belevingspark en Paviljoen De Kleine Moere.

Het navigatiesysteem leidt je naar nr 12, de boerderij. Het Outdoor Belevingspark en Klimpark Outdoor Grolloo liggen 200 meter verderop aan de rechter kant van de weg. Parkeren in de buurt van de mountainbike route is mogelijk.

Locatie op kaart:

Vanaf waar start de mountainbike route?

De mountainbike route start direct voor de ingang van Joytime in Grolloo. Je fietst vanaf het zandpad zo het bos in en volgt de groene bekende mountainbike route bordjes.

Op zoek naar accessoires voor het mountainbiken? Kijk eens hier op bol.com.

mountainbike route grolloo

Heel veel plezier met deze mooie route door Drenthe! Wil je meer zien van Drenthe? Bekijk dan op deze pagina meer over ons project ‘Drenthe (her)ontdekken’.

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.