dwingeldereld
Drenthe,  Nederland

Drenthe ontdekken: Mountainbiken door het Dwingelderveld

Bijgewerkt op 1 november 2020

Het is november, de herfst in Nederland is echt begonnen. Wij gooiden onze mountainbikes achterin de auto en reden naar de parkeerplaats bij Van Der Valk Spier, om vanaf daar zo’n 20 kilometer door Nationaal Park Dwingelderveld te mountainbiken.

Wat een mooie route! Meestal fietsen we de route bij Echten/Ruinen, maar een andere route is ook wel eens leuk! En dat was het zeker, de natuur ziet er nu zo mooi uit. Je fietst (of wandelt) over paadjes die bezaaid liggen met afgevallen bladeren, je bent omringt door vele geel-oranje tinten. Heel bijzonder! Geniet er van nu dat nog kan, want de herfst is nu echt op haar mooist. De foto hieronder zegt volgens mij genoeg.

dwingelderveld herfst
Deze herfstkleuren zijn toch magisch!?

Mountainbike route Dwingelderveld

De route is van zichzelf niet heel pittig, maar als je het de avond er voor laat hebt gemaakt kan het nog wel eens een flinke kluif worden. Dat was bij ons het geval, haha. Maar we hebben het gehaald! Af en toe even stoppen om te genieten van alles om je heen helpt ook wel. Hieronder zie je de route die wij hebben gefietst.

mountainbikeroute dwingelderveld
De mountainbike route door het Dwingelderveld

Wil jij ook een keer mountainbiken door Nationaal Park Dwingelderveld en ben je op zoek naar mooie routes? Bekijk dan eens de website van Drenthe. Daar zijn namelijk genoeg routes te vinden!

Samen Drenthe ontdekken

Het lijkt ons leuk om in deze gekke tijden ons eigen land en vooral de provincie Drenthe nog verder te ontdekken. We zullen daarom de komende tijd regelmatig tips uit de omgeving delen via onze website en ons Instagram account.

Heb jij ook leuke ideeën of heb je tips voor ons? Laat het dan zeker weten, wie weet wordt het onze volgende bestemming!

Is mountainbiken niet helemaal jouw ding? Lees dan hier onze andere tips voor Nationaal Park Dwingelderveld. Misschien zit daar wel iets leuks voor jou bij!

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.