Wat is mountainkarten?

De naam zegt het eigenlijk al. Mountainkarten is karten door de bergen. Je zit in een soort skelter zonder aandrijving, maar met stuur en natuurlijk handremmen. Sinds enkele jaren is mountainkarten een populaire activiteit op vakantiebestemmingen in de bergen. In de zomer gebruiken ze namelijk de winterrodelbaan om te mountainkarten. 

Wat kost mountainkarten in Les Menuires?

Mountainkarten in Les Menuires kostte in de zomer van 2022 €29 per persoon per rit. Een helm, haarnetje en handschoenen is bij de prijs inbegrepen. De eerste twee zijn verplicht, handschoenen niet.

prijzen Mountain kart les menuires
Hoe vaker je gaat, hoe goedkoper het in verhouding wordt

Durf ik te mountainkarten?

Misschien ziet het er wel een beetje eng of spannend uit, maar als je gewoon je gezonde verstand gebruikt kan en durf jij dit ook! Met de handremmen (net zoals op een fiets) kan je de snelheid van de kart regelen, zodat je niet te hard van de berg af rijdt.

Vind je het spannend? Zorg dan dat je achteraan rijdt, zo kan je je eigen tempo bepalen en word je niet ingehaald. Mocht er toch iemand achter je rijden en wil je hem of haar laten passeren, parkeer je kart dan gewoon even aan de zijkant van de baan of ga langzaam rijden zodat de ander kan passeren, er is ruimte genoeg.

mountainkarten Les Menuires
De route is heel divers met prachtig uitzicht over de vallei

Praktische informatie over mountainkarten in Les Menuires

De mountainkart-route in de bergen van Les Menuires is 4 kilometer lang en begint bovenaan bij de gondel. Je doet er ongeveer 20 minuten over om weer ‘beneden’ bij het startpunt te komen. Als het niet te druk is kan je onderweg ook even stoppen en van het uitzicht genieten. 

Het hoogteverschil tijdens de route is 500 meter

mountain kart Les Menuires
Hier begint je Mountainkart avontuur in Les Menuires

Het adres van de gondel Roc 1 die je naar boven brengt is: La Croisette, 73440, Les Menuires. Dit is een groot plein vol met hotels, horeca en activiteiten, waar in de winter de meeste skiliften in het dal van Les Menuires weer bij elkaar komen. In de buurt vind je ook voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Tickets voor mountainkarten koop je bij de ingang van de gondel. De rit naar boven zit bij de prijs van het ticket inbegrepen. Als je boven bent en uit de gondel stapt zie je de karts al staan. Een medewerker zal je eerst voorzien van een korte instructie. Rijden maar!

mountainkarten Les Menuires
Klaar voor de start?

Tips voor mountainkarten

Om het mountainkarten in Les Menuires veilig en leuk te laten verlopen geven we nog graag een aantal tips voor je van start gaat:

  • Draag een zonnebril, het kan stoffig zijn als er iemand voor je rijdt
  • Smeer je goed in als het zonnig is
  • Draag dichte schoenen, geen sandalen of slippers
  • Kinderen vanaf 1.30 meter mogen in een eigen kart, als ze dit te spannend vinden kan je een duo-kart reserveren
  • Laat je rugzak in je accommodatie, auto of achter bij de balie waar je tickets koopt

Veel plezier met mountainkarten in Les Menuires! Huidige prijzen en openingstijden vind je hier.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Frankrijk

mountainkarten Les Menuires