Beste periode om Val Grande te bezoeken

De beste periode om Val Grande te bezoeken is het voorjaar (mei/juni) en het najaar/herfst (september/oktober). Natuurlijk is het ook in de zomer mogelijk om het gebied te bezoeken. Wel kan het dan erg warm zijn. Bescherm je daarom vooral in het hoogseizoen goed tegen de zon.

Nationaal Park Val Grande is het grootste natuurgebied van Italië

Val Grande
Uitzicht vanaf de top van Monte Faiè

Wandelen in Val Grande

De meeste wandelroutes in Val Grande starten in (of in de buurt van) Malesco of Cicogna. Ondanks dat het grootste natuurgebied van Italië nog relatief onontdekt is en je hier weinig toeristen zult treffen, vind je wel veel uitgezette wandelroutes in het gebied. Wij lichten hieronder onze favoriete wandelroute voor je uit. Voor meer wandelroutes verwijzen je graag door naar de website van Parco Nazionale Val Grande.

Houd er rekening mee dat je niet overal bereik met je mobiele telefoon hebt

Hike naar de top van Monte Faiè

Tijdens onze vakantie in Cannobio 'beklommen' wij de Monte Faiè. Vanaf de top heb je op 1352 meter hoogte een geweldig uitzicht over meerdere meren in de regio. Deze wandeling is een aanrader als je in of in de buurt van Verbania aan het Lago Maggiore verblijft.

Lees ook: Onze tips en niet te missen highlights voor Cannobio

Wij reden vanuit Cannobio met de auto naar het startpunt, waar een gratis parkeerplaats te vinden is. De wandeling naar een van de hoogste bergen van Nationaal Park Val Grande begint vanaf de Alpe Ompio bij berghut Rifugio Fantoli op 1000 meter hoogte. Bij de berghut kun je ook wat te eten en te drinken kopen. Betalen kan zowel cash als pin. Lees hier meer over de hike naar de top van Monte Faiè.

alpe Ompio
Wandelroutes bij de Monte Faiè

Wilde dieren in Val Grande

Val Grande is een ruig en groot gebied, waar veel wilde dieren leven. Zo heb je kans om gemzen, reeën en herten tegen het lijf lopen. Daarnaast worden er regelmatig adders, vossen, marters, dassen en wezels gespot.

Bezoekerscentrum

Het belangrijkste bezoekerscentrum van Val Grande bevindt zich in het dorp Malesco en is over het algemeen dagelijks geopend van eind juni tot half september. Kijk voor de exacte openingstijden op de website. Daar vind je ook een overzicht van de kleinere bezoekerscentra in het park.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Italië

Val Grande