Wat is Naturland?

Zoals we hierboven al schreven is Naturland Andorra een groot natuurpark waar menig outdoor-hart sneller van gaat kloppen. Naturland bestaat uit twee verschillende locaties, waarvan de ene zich op 1600 meter hoogte bevindt (Cota 1600) en de ander op 2000 meter (Cota 2000). De verschillende activiteiten van Naturland zijn verdeeld over beide locaties. 

Vroeger was de naam van het natuurpark Naturlandia, maar de naam is inmiddels gewijzigd in Naturland. Mocht je de naam Naturlandia tegenkomen, dan weet je dat het over Naturland gaat.

moonbike
Moonbiken tijdens zonsondergang

Dit is er te doen in Naturland

Als je in de winter in Andorra bent zijn er genoeg plekken om te skiën, maar tijdens je bezoek aan Naturland mag je je ski’s en snowboard even thuislaten. Naturland is namelijk dé plek voor andere outdoor activiteiten, zoals langlaufen (nordic ski), sneeuwschoenwandelen, moonbiken en rodelen. Naturland is zowel in de zomer als in de winter een paradijs voor mensen die houden van buiten zijn en tijdens hun vakantie graag iets actiefs doen.

In Naturland zijn verschillende langlauftrails aangelegd, waardoor het voor iedereen mogelijk is om ervaring op te doen met langlaufen. Wij kozen zelf trouwens voor een uurtje les om de basisvaardigheden van langlaufen onder de knie te krijgen, waarna we vervolgens zelf op eigen gelegenheid de langlauftrails gingen verkennen.

Naturland in de winter vs. zomer

Wanneer je besluit om in de winter naar Naturland te gaan kan je rekenen op een groot aanbod van verschillende activiteiten. Het leukste wat wij in Naturland hebben gedaan was moonbiken tijdens zonsondergang. Een moonbike is een soort elektrische sneeuwscooter, met aan de voorkant een ski en aan de achterkant een rupsband. Moonbiken is een hele gave ervaring en zeker een aanrader om te doen in Naturland. 

Naast moonbiken kan je in de winter in Naturland onder andere langlaufen, sneeuwschoenwandelen, rodelen en een tocht met een sneeuwscooter maken. Bij elke activiteit is vriendelijke begeleiding aanwezig of is er de mogelijkheid om de activiteit onder begeleiding van een instructeur uit te voeren.

naturland pistes langlaufen

Naast de winter is er ook in de zomer veel leuks te doen in Naturland. Zo kan je er in de zomer onder andere klimmen in het klimpark, rodelen, paardrijden, ziplinen en trampolinespringen. Ook is er een groot Bike Center in Naturland, waar je mountainbikes en elektrische fietsen kunt huren.

Lees ook: Onze tips en alles wat je wil weten over een wintersport in Andorra

Overnachten, eten en drinken

Sommige mensen gaan een dag naar Naturland, maar gezien de vele activiteiten die je in Naturland kan doen is het wat ons betreft zeker de moeite waard om er meerdere dagen te verblijven.

Het is ook mogelijk om in Naturland (Cota 2000) te overnachten bij Borda Conangle Mountain Lodge. Deze accommodatie is recent volledig gerenoveerd en sinds januari 2023 weer open. Hier kan je - ook als je er niet voor kiest om in Naturland te overnachten - ook terecht voor een lekkere lunch, uitgebreid diner en natuurlijk om even iets te drinken om bij te komen van je actieve dag. Ook in Cota 1600 is een restaurant aanwezig.

overnachten naturland

Hoe kom je er?

Vanaf de hoofdstad Andorra la Vella is het met de auto ongeveer een halfuur rijden naar Naturland. Bij de ingang is een grote parkeerplaats waar je gratis je auto mag parkeren. In de weekenden kan je Cota 1600 met het openbaar vervoer bereiken.

Ga voor meer informatie en tickets naar de website van Naturland.

naturland sunset
De zonsondergang in Naturland is magisch

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Andorra

naturland andorra